Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-12

Scroll to top

Top

“Ködellik a Mátra…”

“Ködellik a Mátra…”

A hétvégén került sor a Ködellik a Mátra Regionális Népzenei Találkozó és Országos Citera-zenekari Fesztiválra az Egri Kulturális és Művészeti Központ, a Cantus Agriensis és a KÓTA szervezésében. A két napos rendezvény a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban, illetve a Ciszterek Templomában zajlott.

A fesztivál első napján több, mint 30 fellépő mutatta meg tudását a szakmai vendégek és a zsűri előtt. A bírálok között foglalt helyet Dr. Alföldy Boruss István az  MR Zenei Együtteseinek ny. igazgatója, Dr. Gerzanics Magdolna néprajzkutató, Birinyi József a KÓTA elnöke, Méry Margit a Pozsonyi Rádió munkatársa, Némethné Süveges Zsuzsa karnagy, népzenekutató és Szabó Viola az EKE tanára.

A megmérettetést az Ökumenikus Istentisztelet követte, ahol a 2015-ös “Fölszállott a páva” televíziós verseny győztesei, Haraszti Julcsi és Marcsi működtek közre. A nap további részében a Fölszállott a páva gálahangversenyét tekinthették meg a résztvevők. Vasárnap folytatódott a minősítő hangverseny, melyet a Fölszállott a páva Aranypávás Együttesek Hangversenye követett.

Fotók: Gál Gábor