Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-04

Scroll to top

Top

Közéleti Akadémia – Limpár Imre: A siker tervezhető

Közéleti Akadémia – Limpár Imre: A siker tervezhető

Limpár Imre: A siker tervezhető

Közéleti Akadémia előadássorozat

Jegyár / előadás: elővételben 1000 Ft, napján 1500 Ft
Bérlet három előadásra: 2400 Ft
Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, ekmkeger.jegy.hu

Limpár Imre tanácsadó, szakpszichológus előadásai.

„Hiszem, hogy mindig van másik út, hogy mindig tehetünk mást, mint amit eddig tettünk, s pont ezért lehetséges a változás. Sikeres bárki lehet, de mégsem akárki.”

2019. szeptember 19. csütörtök 18.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Stresszkezelés-variációk 

Mottó: „A feszültség önmagában nem probléma. Akkor válik azzá, ha feszültségként éled meg.” (Lucien del Mar)

Mikor telik be a pohár? Sokunknál megtörténik újra és újra: a mindennapokban már csak a mókuskereket látjuk. Újabb és újabb időszakot, amit ki kell még bírni, s aztán jobb lesz. De valóban?
Az előadás célja egyetlen nemes mondat: a saját stressz-kezelési képességünket fejlesztjük kézzelfogható módszerekkel, mellébeszélés nélkül.

Tartalom:

Konkrét stresszkezelési módszerek, melyek segítségével kezelhető a szituatív stressz.

Olyan modell és szemlélet bemutatása, mellyel az ún. optimális működési tartományunk könnyebben elérhető a mindennapi kihívásokkal szemben.

Kognitív trükkök.

Behaviorista, vagyis viselkedéses módszerek.  

Meghívott előadónk Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus vallja, hogy mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint eddig tettünk, ezért lehetséges a változás, ennek gyakorlati vonatkozásait mutatja meg az előadás során.

2019. október 17. csütörtök 18.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Az idő urai

Mottó:

 „A sikeres ember az alatt az idő alatt halad előre, amit mások elpazarolnak.” (Henry Ford)

Bárcsak két helyen lehetnék! Bárcsak több időm lenne! De hogy lehetséges ez a XXI. században, a hajszoltság évszázadában, ahol mindig rohannunk kell és a mókuskerék rabigájában sínylődve esetleg reménykedhetnünk, hogy talán a következő év majd jobb lesz? Hogy lehetne a heti 168 óránkból többet is kihozzunk, akár mennyiségről van szó a több teljesítmény érdekében, akár minőségről a saját életritmusunk jobb szervezése kapcsán?

Meghívott előadónk, Limpár Imre tanácsadó szakpszichológus vallja, mindannyiunk hetében van minimum 20-25 olyan óra, amit rendre elveszítünk. De lehetne ez másképp is. Ennek eredünk nyomába és keressük meg az előadás során.

2019. november 14. csütörtök 18.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Önbizalmunk (ál)arcai

Mottó: „Annyira hozzászoktunk, hogy mások előtt álarcot öltsünk, hogy végül már saját magunk előtt is álarcban jelenünk meg.” (Francois de La Rochefoucauld)

Önbizalom. Vágyunk rá, de félünk is tőle! Misztikus is a téma, de máskor már elcsépelt, mégis vonz bennünket, hátha végre kiderül a titok, amiről sejtjük, hogy nincs, de olyan jó lenne mégis megtalálni. Vagy így, vagy úgy, időnként mindenki beszél róla, a szájunkra vesszük, aztán unjuk, hogy már megint ide lyukadtunk ki. Vége lesz ennek? Vége lehet?

Ezeket a kérdéseket tettük fel elöljáróban: Mit tehetünk érte? Mennyire van a mi kezünkben az önbizalmunk erősítése? Hogyan lehetséges mindez és mik a veszélypontok, amire figyelni érdemes?

Meghívott előadónk Limpár Imre, tanácsadó szakpszichológus vallja, hogy mindig van másik út, mindig tehetünk mást, mint eddig tettünk, ezért lehetséges a változás, ennek gyakorlati vonatkozásait mutatja meg az előadás során.