Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-02-21

Scroll to top

Top

Májusi program kavalkád

Májusi program kavalkád

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ repertoárjában családi, képzőművészeti programok, valamint egy idén első alkalommal szervezett fesztivál, melynek kiemelt eleme a gyereknap. Májusban, a tavasz utolsó hónapjában is tartson velünk és programjainkkal.

Egész hónapban kielégíthetik a képzőművészet szerelmesei vizuális és kreatív ingerük éhségét. Folytatódnak a szakkörök, köztük a Szivárvány képzőművész kör, a Forrás zománcművészeti műhely, az Interaktív grafikai kurzus, a Rajz felvételi előkészítő, Szivárvány Szombat, Udvar műhely kreatív kör. Sor kerül az Olajfestészeti workshop második felvonására és kiállítások is nyílnak, május 7-én ÉRA címmel, Sós Ildikó a 3 Tematikus Tárlat fődíjasának műveiből, május 17-én Látszatvilágok címmel az Eszterházy Károly Egyetem Vizuális Művészeti Intézetének műveiből.

Május 9. és 12. között zajlik a Miénk a tér! művészeti fesztivál, amely remek alkalmat ad a megye általános és középiskolás diákjainak bemutatkozására az előadó művészet különböző műfajaiban. A fesztiválon négy kategóriában mutathatják meg a versenyzők tehetségüket szakértő zsűri előtt.

A természetet és kirándulást előnyben részesítők sem unatkoznak májusban. Május 12-én barangolásra hívjuk az érdeklődőket, melynek keretében együtt fedezzük fel Miskolc irodalmi emlékhelyeit. A kirándulásra május 4-ig van lehetőség jelentkezni a dsupin.panni@ekmk.eu e-mail címen.

A szokásokhoz híven két hetente a Világjáró Klub kalauzol bennünket a világ különböző tájain. Május 9-én Bulgária hegyeit, május 23-án Floridát ismerhetjük meg, május 30-án pedig betekintést nyerhetünk a bálnalesbe..

Folytatódik a Világfaló programsorozat. Ezúttal május 17-én cseh-magyar nemzetiségi esttel várunk minden érdeklődőt.

Pünkösd hétvégéjén, május 19-én, szombaton családi nappal készülünk, ahol megannyi program várja a kicsiket és nagyokat egyaránt. A rendezvény helyszíne a Bartók Béla tér füves területe, ahol pünkösdi népi játszópark: kosaras körhinta, hordólovagló, hintalovak, gólyalábak, diótörő, lengőteke, kakas lövészet, egérvezető, dobozdobáló, karikahajítás, pengő pottyantó, pünkösdi királyválasztás a Hagyományőrző Kompániával és kézműves foglalkozások közül választhatnak a látogatók.
A nap zárásaként Bognár Szilvia pünkösdi koncertjét hallgathatjuk meg a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Bognár Szilvia népdalénekesként dolgozott többek között az Állami Népi Együttessel, a Duna Művészegyüttessel, Sebő Ferenccel, Sebestyén Mártával és Rost Andreával egyaránt. A hazai világzenei élet egyik vezető előadója.

Május 23-án a nevetőizmoké lesz a főszerep, hiszen érkezik a Rádiókabaré a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házba. Egy igazi humorlöket Vida Péterrel, Aradi Tibor, Aranyosi Péter, Bach Szilvia, Badár Sándor, Bellus István, Fábry Sándor, Hernádi Judit, Varga Ferenc József és sok más közreműködővel.

Májusban a másik kiemelkedő rendezvényünk a KisEgér Fesztivál, melyet első alkalommal szervez az Egri Kulturális és Művészeti Központ. Az egy hétig tartó (május 26-tól június 3-ig) fesztivált Halász Judit „Csiribiri” koncertje nyitja, melyet másnap a gyereknap követ. A Városi Gyereknap ebben az évben IZGIland – Játékbirodalom nevet kapta, hiszen 10 és 16 óra között Jancsi és Juliska meseösvénye, élmény attrakciók, ügyességi- és interaktív játékok, zene, tánc, színház, sport, készségfejlesztő játékok, különleges programok várják kicsiket, nagyokat 0-99 éves korig.

Május 28-tól a fesztivál keretében különböző attrakciókra kerül sor a belvárosban. A hétfői napon 16.30-tól a Sebaj Színház előadásában tekinthetik meg Az égig érő paszuly című előadást.
Május 29-én a Harlekin Bábszínház flashmobja és előadása szórakoztatja a kicsiket és nagyokat. Május 30-án Sarkadi Bence, Magyarország egyetlen nemzetközi hírű marionett mestere bűvöli el a közönséget. Május 31-én Fabók Mancsi Bábszínháza mutatja be nekünk a Székelymenyecske meg az ördög történetét a Széchenyi utcán. Idén 25. alkalommal szervezi meg intézményünk a Gyermekbábosok Országos Fesztiválját, így a KisEgér Fesztiválnak is kiemelt művészeti ága a bábművészet. Június 1-től a gyermekbábosok versenye mellett Lénárt András bábművész előadása, The Biebers koncert és bábos felvonulás várja a szórakozni vágyókat. A fesztivál zárásaként június 3-án a Gárdonyi Géza Színházban a Honvéd Táncszínház mutatja be Csipkerózsika történetét.

Együttműködő partner a Harlekin Bábszínház.
A rendezvény támogatója: Marján Cukrászda, K&H Bank és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata.

A belépős rendezvényeinkre már online is megválthatja jegyét a jegy.hu weboldalon.
További információ a weboldal rendezvény naptárában és a Egri Kulturális és Művészeti központ közösségi oldalán.

A The Biebers koncert a Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program (https://hangfoglalo.hu/) és a
Nemzeti Kulturális Alap (http://www.nka.hu/) támogatásával valósul meg.

 

Szeretettel várjuk programjainkra májusban is!