Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-27

Scroll to top

Top

MAT felhívás 2019.

MAT felhívás 2019.

FELHÍVÁS
IX. HEVES MEGYEI
AMATŐR KÉPZŐ-ÉS IPARMŰVÉSZETI TÁRLAT 2019.

 Az Egri Kulturális és Művészeti Központ kilencedik alkalommal hirdeti meg Megyei Amatőr Tárlat című pályázatát, nem hivatásos képző-és iparművészeknek.

A pályázaton részt vehet minden 16. életévét betöltött alkotó, aki nem végzett képző- vagy iparművészeti főiskolát/egyetemet és nem hivatásszerűen foglalkozik alkotómunkával.

Ebben az évben is külön csoportban zsűrizzük és díjazzuk a fiatalokat 25 éves korig, a főiskolai/egyetemi képzés végéig.

A pályamunkákat 3 tagú szakmai zsűri értékeli.

Téma:

A pályázat témájának címe Filter.

A filter angol eredetű szó, jelentése szűrő.A zsűri a mai Közösségi Média által létrehozott értelmében kívánja alkalmazni a filtert, mint témai megjelölést. Ennek értelmében olyan pályaműveket vár, amelyek kapcsolatban állnak korunk Közösségi Médiájának filterező hatásával, akár pozitív, akár negatív értelemben.

A tárlat nevezési kategóriái
Képzőművészeti kategóriában: 
festészet, grafika, kisplasztika, installáció, tűzzománc, video-installáció és más vizuális kísérleti műfajok(amelyek bemutatásához a szükséges technikai feltételeket az alkotónak kell biztosítania).

Iparművészeti kategóriában: minden, ami a tárgyalkotás körébe tartozik –(textil, kerámia, ékszer, bőr, kovácsoltvas, design tárgyak, játék) – kivéve a népművészeti tárgyalkotást.

Nevezési feltételek
Egy alkotó, műfajonként három-három művet adhat be, melyek nem lehetnek egy évnél régebbiek.
Az alkotásokat csak kiállítható, installálásra kész állapotban, sérülékenységének megfelelő csomagolásban fogadunk el. A kiállítás végeztével minden alkotást az eredeti csomagolásban adunk vissza.

Az alkotások hátoldalán kérjük feltüntetni:
alkotó neve, címe,e-mail címe, telefonszáma, életkora, alkotás címe, technikája, mérete

Méretkorlát az 50×70cm, 70×100cm, illetve festménynél az 1 m2-nél nem nagyobb felület.

Jelentkezés
A jelentkezési lap beküldésével aktualizálódik a jelentkezés, amely igényelhető a rendező intézményben, vagy letölthető a felhívás végén.

Az alkotások beszállítása a jelentkezési lapok leadásával együtt:
2019. november 11. (hétfő), 10.00-18.00-ig. Mely határidő a zsűrizés szempontjából szigorúan fontos!

Leadás helye: EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep/Eger, Széchenyi utca 55./

Nevezési díj: 1.200Ft/fő, diákoknak 600Ft/fő (De a nevezési díj egy kategóriára vonatkozik. Két kategória esetén a nevezési díj megduplázása szükséges.)

A befizetés átutalással, készpénzzel, vagy számla ellenében történik.(Bankszámlaszám: Raiffeisen Bank, 12033007-00102638-00100007, közlemény rovatban: Név, MAT pályázat)

Díjazás
A megyei kiállításon a zsűri javaslata alapján képző- és iparművészeti kategóriában, műfaji szempontok alapján megosztva 2x 3-3 díj + 2×2 különdíj kerülhet kiosztásra.

Megnyitó és díjátadás: 2019. november 22. (péntek) 18:00 óra,
EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep, Galéria (Eger, Széchenyi út 55.).

Információ és előzetes bejelentkezés a leadásig:
Szabó-Kertész Viktória 20/247-1995, Egri Kulturális és Művészeti Központ, Eger, Bartók Béla tér 6.

Kívánunk az oktatási intézmények műhelyeinek, képzőművészeti köröknek, valamint egyéni alkotóknak sikeres és tartalmas alkotómunkát!

Jelentkezési lap innen tölthető le:
MAT 2019. jelentkezési lap (word)

MAT 2019. jelentkezési lap (pdf)