Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

Megnyílt a Hangszert a kézbe


Megnyílt a Hangszert a kézbe


Útjára indult a Hangszert a kézbe egri rendevzvénysorozata. A diákok már tegnap a reggeli órákban birtokba vették a Kepes Intézetbe kiállított hangszereket és mosolyogva próbálgatják, hogy is szólaltassák meg. A szombatig tartó ismeretterjesztő turné egri állomását a főszervezők hivatalosan is megnyitották.

A kedd délelőtti megnyitón Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Könnyűzenei Támogató Program megvalósításáért felelős kollégium vezetője kiemelte a pédlátlan összefogást, amelynek köszönhetően megvalósult a Hangszert a kézbe sorozat. Ismertette az eddigi mérleget: Eger segítségével hamarosan elérik a 30.000 látogatót. Nagyon hálásak a városnak, hogy befogadták a programjukat, amely Rázsi Botondot, Eger város alporgármesterét dupla örömmel töltötte el. Egyfelől azért, mert városvezetőként részese lehet ennek a sikeres sorozatnak, másfelől magánemberként, dobosként is boldogsággal tölti el, hogy ellátogathat egy ilyen zenei programra.

817_1475

Balogh Géza, a Hangszeresek Országos Szövetségének elnöke is méltatta az Egri Kuturális és Művészeti Központ nyújtotta segítséget, továbbá a Kepes Intézetet, hogy a helyszínt biztosították. Szerinte mindennél fontosabb, hogy ilyen sok mosolygós arcot láthat, akik miután hangszert fognak a kezükbe, talán részesei lesznek a következő muzsikus generációnak.

A november 18-ig tartó esemény ingyenesen látogatható, melynek helyi szervezője az Egri Kulturális és Művészeti Központ, helyszíne pedig a Kepes Intézet. A 350m2- es zenei játszótér és hangszerkiállítás több részből áll: dob és ütőhangszerek, gitárok és basszusgitárok, billentyűs hangszerek, elektronikus zenei szegmens és a stúdiós szekció. Egész napon át tartó előadások és koncertek szerepelnek a részletes program kínálatában.

A Hangszert a kézbe programról: a felhőtlen játékba feledkezve nagyszerű és boldog pillanatokat élhetnek át a gyerekek, az egészen kicsiktől a nagyobbakig. A programsorozat egy olyan országjáró hangszerkiállítás, hangszersimogató és könnyűzenei oktatási bemutató egyszerre, amely mindig más-más városban irányítja rá a fiatal korosztályok figyelmét a zenélésre, a könnyűzene tanulásának lehetőségeire. Hangszert a kézbe programsorozat célja, hogy a fiatalok előtt megnyissa a hangszeres zenélés kipróbálásának lehetőségét, közülük minél többeket vegyen rá a rendszeres muzsikálásra, a legtehetségesebbeket pedig a zenetanulásra.

Fotó: Gál Gábor