Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-07

Scroll to top

Top

“MIÉNK A KÖTÖTT PÁLYA!” – NFM-PÁLYÁZAT

“MIÉNK A KÖTÖTT PÁLYA!” – NFM-PÁLYÁZAT

Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva ismét meghirdeti egyéni, családi és csoportos kreatív pályázatát. Az alkotások – „Miénk a kötött pálya!” elnevezéssel – a 2016-os Európai Mobilitási Hét témájához kapcsolódva a kötöttpályás közlekedési módokat népszerűsítik majd.

A pályamunkák az idén 170 éves évfordulóját ünneplő vasút mellett a nagyvárosokban közlekedő villamos, a fővárosi metró, a HÉV vagy a fogaskerekű járműveit, továbbá elképzelt lehetőségeket mutatnak be a felesleges egyéni autóhasználat kiváltására. A három kategóriában (rajz, fotó, szabadon választott technika) külön díjazzák hét csoport (óvodás, alsó és felső tagozatos általános iskolás, 14-18 éves, fiatal felnőtt, családi és csoportos alkotások) legjobbjait. A környezetbarát eszközök és anyagok felhasználásával készült művek az elbírálásnál előnyben részesülnek.

A hagyományos pályázatot évről évre növekvő érdeklődés mellett rendezik meg a minisztériumok, tavaly több mint 1400 pályamunka érkezett az ország minden részéből és a határokon túlról is.

A pályázatokat 2016. június 30-ig kell postára adni a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium „Európai Mobilitási Hét” pályázat 1440 Budapest, Pf. 1. címre vagy elektronikus úton beküldeniaz emhfotopalyazat@nfm.gov.hu e-mailre.

A szeptemberi Európai Mobilitási Hétre tervezett eredményhirdetésen és díjátadón a kiíró tárcák és a támogatók jóvoltából értékes díjak találnak majd gazdára.

A kiírás forrása: http://emh.kormany.hu/mienk-a-palya

Pályázati felhívás és adatlapok egyéni, illetve csoportos pályázatokhoz: http://emh.kormany.hu/mienk-a-palya