Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-13

Scroll to top

Top

MIÉNK A TÉR!

MIÉNK A TÉR!

A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban május 10-én 14 órakor vette kezdetét a négynapos Miénk a tér! összművészeti fesztivál. Tehetségkutató, -gondozó tevékenységünk részeként 1993-ban indítottuk útjára a Miénk a tér! Megyei Művészeti Fesztivált -, akkor még 1 napos rendezvényként. A fesztivál elindításával elsődleges célunk volt, hogy a résztvevők számára fesztiválhangulatot teremtve oldott, vidám, játékos találkozásnak adjunk helyet.
Kezdetben csak általános iskolások nevezhettek a versenyre, azonban 2007-től már középiskolás diákoknak, diákcsoportoknak is lehetőséget biztosítunk a megméretésre. A kategóriák, amelyekben a gyerekek, fiatalok indulhatnak, felölelik az előadóművészet azon ágait, amelyeket ők szívesen művelnek.
A fesztivál minden napjára, az adott művészeti ágnak megfelelően 3-4 tagú szakmai zsűrit terveztünk hívni.

Az idei Miénk a tér! több mint 1000 fő részvételével zajlik, amelynek keretében 187 produkciót láthat a közönség és a zsűri; a fellépők Egerből, Felsőtárkányból, Halmajugráról, Sirokból, Noszvajról, Karácsondról, Verpelétről, Hatvanból, Besenyőtelekről, Tiszabábolnáról, Füzesabonyból, Tarnaleleszről, Bélapátfalváról, Szihalomról, Rózsaszentmártonból, Gyöngyösről, Hortról érkeznek hozzánk.

Miénk a tér! Megyei Művészeti Fesztivál 2017. időpontjai:

Május 10. a könnyűzene napja
Zsűri: Dr. Halmos András, Gonda László, Kormos Katalin

Május 11. a komolyzene, népzene, népdal napja
Zsűri: Dr. Széplaki Zoltán, Dsupin Pál, Juhász Erika, Tamás Attila

Május 12. a modern tánc napja – társastánc, hip-hop, show tánc, karakter tánc, klasszikus tánc, akrobatikus rock and roll…
Zsűri: Dr. Lőrincz Katalin, Ivanov Gábor, Strasszer Helga

Május 13. a vers, színjátszás, néptánc, népi játék napja
Zsűri: Ágfalvi György, Baráth Zoltán, Harangozó Krisztina, Szél Anikó

A rendezvény nyitott, a műsorszámok bárki számára megtekinthetők, az érdeklődőket örömmel látjuk.