Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-04-02

Scroll to top

Top

Minősített fesztivál a KisEgér!

Minősített fesztivál a KisEgér!

Minősített lett a KisEgér Fesztivál!

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ szervezésében megvalósuló  KisEgér Fesztivált, a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottság elbírálása alapján, Minősített Fesztivállá nyilvánították. A minősítő oklevelet ünnepélyes keretek között, Rétvári Bence Emberi Erőforrások Minisztériuma miniszterhelyettesi feladatokat ellátó parlamenti államtitkár és Márta István a Magyar Fesztivál Szövetség elnöke adta át, 2019.november 19-én Százhalombattán a Barátság Kulturális Központban, a Magyar Fesztivál Szövetség őszi évadzáró konferenciáján.  

KisEgér Fesztivált első alkalommal, 2018-ban szervezte meg az Egri Kulturális és Művészeti Központ, s már 2019-ben Minősített Fesztivállá nyilvánították.

 A fesztivál mottója: „Akkor jó a világ, ha jó benne gyereknek lenni!” 

Abból az alapfeltevésből indul ki, hogy két féle gyerek létezik, aki járt már Egerben vagy itt él, s aki még ezután fog ide ellátogatni.

Különös, egyedi játékvilágával, évenkénti kiemelt művészeti ággal megálmodott rendezvény várja 2018-tól a gyerekeket és családjaikat. Első évben a bábművészet volt a “kiemelt” művészeti ág, élő meseösvénnyel Jancsival és Juliskával, “IzgiLand”- játék birodalommal, a XXI. század “technikai” újdonságaival, bábművészeti előadásokkal, koncertekkel, színházi előadásokkal. Ebben az évben a cirkuszművészet volt a meghatározó, így a fesztivál keretein belül a legnagyobb cirkuszművészeti iskolák és a cirkuszművészet művészei mutatkoztak be,  például a MACIVA Magyar Cirkusz és Varieté Nonprofit Kft., a Rippel Akadémia és több ismert bűvész.

A KisEgér Fesztivál egy igazi művészeti utazásra invitálja, nemcsak az egri és heves megyei családokat, hanem az ország minden érdeklődő gyermek, ifjú és felnőtt lakosságát. 2020-ban a fesztivál kiemelt művészeti ága a táncművészet lesz.

Részlet a Magyar Fesztivál Regisztrációs- és Minősítési Programot lebonyolító Szakmai Intéző Bizottság értékeléséből:

“Bár még csak a második fesztivál, de tele van értékekkel, innovatív ötletekkel. Példaértékű fesztivál! Ha gyerek lennék, meghatározó élményekkel találkoznék és legközelebb is jönni szeretnék. Technikailag, hangulatilag hibátlan gyerekfesztivál, kíváncsi vagyok, mi lesz a következő fesztivál kiemelt témája. Érdemes lenne a fesztiválnak a távolabbról várhatók megszólításával is próbálkozni, hogy minél több gyerek élvezhesse a programokat.”

Természetesen 2020-ban már új időpontban, nyári szünetben várjuk az Egerbe látogató és az egri gyerekeket!