Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-17

Scroll to top

Top

“MINT A SZÉP HÍVES PATAKRA…”

“MINT A SZÉP HÍVES PATAKRA…”

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit közös koncertjén századok magyar régizenéje és népzenei áthallások varázsolják el a közönséget. Műsoruk Egerben, október 20-án, pénteken 19 órás kezdéssel a Forrás Gyermek- és Ifjúsági Házunk színháztermében látható-hallható.
Jegyek elővételben is kaphatók.

Andrejszki Judit a műfajában ismert és több rangos díjjal elismert művész, régizene szakon végzett Lengyelországban, barokk-énekes, orgonista és csembalóművész, a Musica Profana és Corvina Consort tagja.

Sebestyén Márta világhírű művésznő minden magyarországi díjat megkapott, amit egy művész elnyerhet, valamint számtalan rangos nemzetközi elismerés tulajdonosa; többek között az egyetlen magyar “Unesco Artist for Peace”. Közös koncertjeikről a következőket mondta:

“Kettőnk habitusa, zenei gondolkodása nagyon hasonló, noha hangfajtánk, stílusunk eltérő – mégis sok a közös! Gyönyörűen összesimul a népzene rusztikus volta, hús-vér előadásmódja a reneszánsz nem kevésbé vérbő és örömteli dalaival, – sajnos többnyire “túlszépelgik”, túlfinomkodják, s az embereknek téves képzete támad mindkét zenei világról… Mi próbáljuk “emberközelbe” hozni a mai közönséghez, 2017-ben is élvezhető formában, személyes kommentárokkal, közvetlen stílusban.” (Sebestyén Márta)