Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-13

Scroll to top

Top

Naptár

Júl
6
hét
2020
A kő lelke – Kavicskép kiállítás @ EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház
Júl 6 @ 17:00 – Júl 28 @ 17:00
A kő lelke - Kavicskép kiállítás @ EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház

2020. július 6. hétfő 17.00 – július 28. kedd 17.00 / EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház

A KŐ LELKE – KAVICSKÉP KIÁLLÍTÁS
A kő lelke képeinek alkotója Papp Tímea, akit legegyszerűbben kavicsművészként aposztrofálhatunk. Csodálatos érzékkel talál meg olyan témákat, mint az anya-gyermek kapcsolatok, a romantika, a természet vagy éppen a mesevilág. Elképesztő kavics és kő képeivel pillanatok alatt óriási sikert aratott, és rendkívül népszerű lett. A képeiből készült kiállítás 2017 óta járja az országot.
„A kövek mindennapi életünk részesei, átlépünk rajtuk, odébb rúgjuk, kacsázunk velük, de néha megragadnak bennünket szépségükkel. A kiállításon az általam gondosan válogatott kavicsokból készült képeket láthatják. A köveket sohasem csiszolom, nem alakítom, csakis természetes formájukban szerepelnek, mivel az összeállítás során az alakjuk az elsődleges szempont. Ezért egy-egy kép, akár hónapokig is készülhet, hiszen meg kell találnom az odaillő követ, részletet. Műveimre leginkább a romantika, az ódon báj, a tisztaság, a szeretet és a mesevilág jellemző.” Papp Tímea

A kiállítás megtekinthető július 28-ig hétfő kivételével minden nap 9-17 óráig az EKMK Bartakovics Béla Közösségi Házban.
Belépő: 500 Ft/fő

Júl
15
sze
2020
@ Érsekkert, Zenepavilon
Júl 15 @ 19:00 – 20:00
 @ Érsekkert, Zenepavilon

2020. július 15. szerda 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK – Cabaret Band

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Cabaret Band. Az egri zenekar 2003-ban alakult egy kiskocsmában amolyan borozgatós estén, és azóta változatlan hangulatban játszik. A frontember Halmos András az ének mellett fuvolázik, és a világon egyedülálló módon megszólaltatja a kazut. A zenekar további tagjai: File Sándor Pál dob, Kónya Csaba basszusgitár, Ollé Zoltán gitár. Új nóták, de a hangulat, hamisítatlan egri. A részvétel ingyenes!

Júl
22
sze
2020
Nyáresti koncertek – Gaál Gaszton @ Érsekkert, Zenepavilon
Júl 22 @ 19:00 – 20:00
Nyáresti koncertek – Gaál Gaszton @ Érsekkert, Zenepavilon

2020. július 22. szerda 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK – Gaál Gaszton

Gaál Gaszton zongoraművész, az egri zenei élet különleges színfoltja. Zongorajátékát az elmúlt évtizedekben a város számos rendezvényén hallhatta a közönség. Pályafutása során Európa több országában vendégszerepelt, legtöbbször Hollandiában. Munkásságát több zenei áramlat szintézise jellemzi: a klasszikus zenei tradíciók, a kortárs zene, a népzene, a popzene és a jazz. Elismerései között meg kell említeni az 1986-ban Katowicében, a nemzetközi jazz-improvizációs versenyen szerzett különdíjat. Napjainkban is gyakran hallható egy-egy kompozíciója a rádióban. 50. születésnapján a Magyar Rádió márványtermében lépett fel. A részvétel ingyenes!

Júl
29
sze
2020
Bruti stand up – PoénOK sorozat @ EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház
Júl 29 @ 19:00 – 20:30
Bruti stand up - PoénOK sorozat @ EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház

2020. július 29. szerda 19.00 / EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház
BRUTI STAND UP
PoénOK sorozat

Bruti azaz Tóth Imre népszerű humorista, zenész, 2008-2014-ig a Dumaszínház tagja volt, 2014-től szabadúszó. A Rádiókabaréban indult, ahol máig fellép humoros dalaival és stand-up műsoraival. 2008-ban a Comedy Central Bemutatja műsor állandó fellépője lett. 2010-től a mai napig rendszeresen szerepel az RTL Klub Showder Klubban, illetve az ATV Dumakabaré műsorában. A médiaszereplések ellenére sokkal jobban kedveli az élő fellépéseket, mert ott érzi igazán elemében magát. Most fergeteges, 90 perces önálló estjével Egerbe is ellátogat.

Jegyár: 1800 Ft
Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, Bartakovics, ekmkeger.jegy.hu

dec
1
ked
2020
Dés László koncert – Időpontváltozás @ Gárdonyi Géza Színház
dec 1 @ 19:00 – 20:00

Új helyszín, új időpont!
A rendkívüli helyzetre tekintettel Dés László “Legyen úgy” koncertje új helyszínen, új időpontban, december 1-én 19.00-kor a Hotel Egerben lesz megtartva.
A helyszín- és időpontváltozás miatt kérjük, az áprilisi előadásra a Gárdonyi Géza Színház jegypénztárában személyesen vásárolt jegyeket az eredeti jegy ellenében ugyanott váltsák vissza!
Az online vásárolt jegyek ára automatikusan visszautalásra kerül. Kérjük, vegyék figyelembe, hogy az összeget a bank 30-60 napon belül, külön értesítés nélkül írja jóvá a vásárláskor használt bankkártyájához tartozó bankszámláján.

A decemberi előadásra elindult az új jegyértékesítés!

2020. DECEMBER 1. 19.00 / HOTEL EGER
LEGYEN ÚGY! – DÉS LÁSZLÓ KONCERTJE

Dés. Évtizedek óta fogalom a magyar zenei életben. Musicalek, filmzenék, nagy slágerek és dzsessz lemezek sora fűződik a nevéhez. Pár éve ő maga is kilépett a nyilvánosság elé a saját magának írt dalaival, leült a zongorához, és énekelni kezdte az új és a már régóta ismert számokat. 2018-ban jelent meg Az éjféli járat címmel első szólólemeze, amely átütő sikert aratott, néhány hónapon belül Platinalemez lett.
2017 végén Nagy utazás címmel országos turnéra indult, 2018 decemberében teltházas Aréna koncertet adott, 2019-ben pedig Mi vagyunk a Grund! címmel turnézott kimagasló sikerrel.
2020-ban új műsorral, a régi nagy slágerekkel és vadonatúj dalokkal kezd újra koncertezni, a koncertek címe az egyik legnagyobb slágere, a Legyen úgy! De elhangzik majd természetesen a Nagy utazás, a Vigyázz rám, az Olyan szépek voltunk és a mára már kihagyhatatlanná vált dal a Pál utcai Fiúk musicalből, a Mi vagyunk a Grund! is.
Dés László vendége ezúttal Szinetár Dóra lesz, akivel korábban már dolgozott együtt, hiszen a Valahol Európában című Dés musical női főszerepét évekkel ezelőtt ő játszotta.
Dés Lászlót ezúttal is kiváló zenekar kíséri, nagyszerű muzsikus társai a legjobb koncertzenészek közül valók.