Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-13

Scroll to top

Top

Négyszögletű kerek erdő mesekiállítás

Négyszögletű kerek erdő mesekiállítás


Megyeri János szobrászművész kiállítása Lázár Ervin meséi alapján

A kiállítás megtekinthető október 15-től november 13-ig minden nap 9-17 óráig az EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelepen.

“…Megyeri János, amikor Pécelre költözött s megtudta, Lázár Ervin, a nagy meseíró sokáig e helyen élt és alkotott, úgy gondolta, valami nagyszabású, maradandó művel szeretne adózni emlékének.
Hosszas előkészületek, és fáradságos, szívvel-lélekkel-szakértelemmel végzett munka eredményeként nemrég elkészültek az életnagyságú figurák. Dömdödöm, Szörnyeteg Lajos, Ló Szerafin, Vacskamati, Mikkamakka, Nagy Zoárd, a lépegető fenyőfa, s az én személyes kedvencem, Maminti, a kicsi zöld tündér “virágkörüli” útra indulnak, vándorkiállítás formájában.
S hogy el ne vesszenek, nem maradhatnak kíséret nélkül: maga az alkotó, édesapám, Lázár Ervin is velük tart, jobban mondva az ő megszólalásig hasonló, élethű szobor mása, mely természetesen úgyszintén a művész, Megyeri János keze munkáját dicséri.” Lázár Zsófia
Útjukon elkísérik: Süsü, PomPom, Ho ho horgász, Sebaj Tóbiás, Mirr-murr.

Óvodás és iskolás csoportoknak előzetes bejelentkezés szükséges az alábbi elérhetőségeken: Kádár-Fűzi Réka, 20/779-2879, fuzi.reka@ekmk.eu; Szabó-Kertész Viktória, 20/247-1995, kertesz.viktoria@ekmk.eu

Jegyár: 500 Ft