Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-05-29

Scroll to top

Top

Nem félünk a farkastól – bemutató

Nem félünk a farkastól – bemutató
EKMK
  • Ekkor: 2015-02-12

 

Újra színpadon az Egri Színműhely

Hosszabb szünet után az Egri Színműhely egy különleges színházi bemutatóval készül.

 

 

Edward Albee: Nem félünk a farkastól című darabjának átiratát mutatják be három felvonásban Február 6 -án (pénteken) és február 7-én (szombaton) este 7 órai kezdettel az egri Bartakovics Béla Közösségi Házban. (Eger. Knézich Károly út 8. )
A darabot a rendező Szabó János átírta, aktualizálta, olyan tartalommal álmodta színpadra amely az amúgy sem könnyű művet igazi csemegeként nyújtja át a közönségnek. A társulat tapasztalt színészei olyan mélységeket és magasságokat tárnak fel, olyan művészi indulatok szabadulnak el a színpadon és a nyelvezete is olyan szókimodó fordulatokat tartalmaz, ami megköveteli, hogy korhatárossá vált az előadás, így megtekintését csak felnőtt nézőknek ajánlják.

Martha

Martha

„Kegyetlen játékok I.
Mit tehetünk több évtizednyi együttélés után? Mik voltak a banánhéjak, amiken végérvényesen elcsúsztunk? Kik azok az új törtetők? Érdemes még kapaszkodni a valóságba, vagy a legjobb, ha fittyet hányunk az egészre, és töltünk egy újabb pohárral? Választ most még nem adunk. De a poharakat már kikészítettük.” (Pócsik Attila újságíró az előadásról)

Az eredeti Albee műből 1966 – ban nagy sikerű filmet készítettek Elizabeth Taylor és Richard Burton főszereplésével, mely egyben öt Oscar díjat is elnyert.

 

Az Egri Színműhely munkásságát olyan előadások fémjelzik, mint Sütő András: Vidám sirató egy bolyongó porszemért, Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül, Noel Coward: Szénaláz, Friedrich Knott: Várj amíg sötét lesz. A társulat megkapta Eger Város Nívódíját, Országos aranyfokozattal rendelkezik és hosszú időn át, mint tájoló színház országos hírnevet szerzett.

 

 

A szereplők nagy része már a ’90-es években is társulat tagja volt, sokan emlékeznek feledhetetlen alakításaikra
A mostani előadás másik érdekessége, hogy tulajdonképpen két bemutató lesz, mivel a darabot kettős szereposztásban játssza a társulat, így február 6 -án és 7 -én is egy teljesen más hangulatú előadást láthat a drámai ínyencségekre fogékony közönség.
Bízunk benne, hogy az újjáalakult Színműhely egy méltó és felejthetetlen estével ajándékoz meg bennünket!

10898249_10203177667899210_4340675572079415109_n

Részlet az előadásból:
„George: Mindnyájan le szoktuk kaparni a címkéket, hogy a meztelen bőrhöz jussunk, aztán a felhámtól a pigmenthez, aztán egyre beljebb, át az izmok között… beletúrunk a nemesebb részekbe… akiben van ne¬mesebb rész… mélyebbre, mélyebbre, a lucskos húsokon át a csontokig… és ha a csontig hatoltunk, még nem vagyunk készen. Valami van belül is a csontban… a velő… azt kell kiszívni.”