Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-05-29

Scroll to top

Top

Nem hiszek a tételmondatokban – Miniinterjú Ebner Bélával

Nem hiszek a tételmondatokban – Miniinterjú Ebner Bélával
Ebner Béla újságírót látja vendégül a KorTársKönyvKlub jövő héten hétfőn az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Kíváncsiak voltunk, hogy az irodalmi est két főszereplője között milyen kapcsolatot találunk, hiszen Béla számára nem volt kérdés, hogy kit mutat be.
 

Miért pont Vámos Miklóst választotta?
Azt hiszem, ez egy pillanatig sem volt kérdés. Amikor felmerült, hogy válogathatok a kortárs írók közül, szerintem rögtön rávágtam, hogy akkor a Vámos. Sokrétű, érdeklődő ember, nem elefántcsonttoronyban ülő alkotó. Ráadásul nagyon sok hasonlóságot vélek, véltem fölfedezni az ő élete, gondolkodása és az én sorsalakulásom, világlátásom között.
 
Ön szerint, miben rejlik Vámos Miklós sikerének titka?
Nem tudom mi a siker, eladott példányszám, szakmai elismerés, megélhetés, de Miklós vélhetően olyan dolgokról ír, s viszonylag közérthető, nem túl elvont módon, mely elég sokakhoz el tud jutni, sok lelket képes megérinteni.
 
Van-e kedvenc idézete, vagy gondolata az írótól?
Nem igazán hiszek a tételmondatokban. Egy igazán jól megírt prózai műből szinte lehetetlen kiragadni egy-egy passzust, mert esetleg egészen másról szólnak önmagukban, mint szövegkörnyezetükben. Az egész mű, regény-novella az, amit vizslatni érdemes.


KorTársKönyvKlub
Vámos Miklós A Borgisztól, anyámon át az apám könyvéig
Vendégünk: Ebner Béla újságíró
November 13. hétfő 17.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
Csatlakozz a facebook eseményünkhöz!

KorTarsKonyvKlub_pl_web
Fotó: egerhirek.hu