Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-04-24

Scroll to top

Top

Nemzetközi gitáros ikon ad koncertet Egerben

Nemzetközi gitáros ikon ad koncertet Egerben

Jonathan Kreisberg korunk egyik leglenyűgözőbb zeneszerzője, meghatározó szereplője a mai nemzetközi jazz színtérnek, állandó fellépője neves fesztiváloknak és kluboknak. Európai turnéjának egri állomásán vendége Fenyves Márk dalszerző és jazzgitáros formációja, a Fenyves Trio.

Az Egyesült Államokból származó gitárművész egyszerre hagyománytisztelő és újító játékával világszerte egyre növekvő rajongótáborra tett szert. Rendszeresen készít lemezeket és turnézik saját zenekaraval, valamint a hammondorgonista jazzlegenda, Dr. Lonnie Smith vendégeként. Olyan további neves előadókkal is együtt dolgozott, mint például Joe Henderson, Michael Brecker, Red Rodney, Lee Konitz, Joe Locke, Don Friedman, valamint Bill Stewart. Saját zenekarával, a Jonathan Kreisberg Quartettel világszerte a legnagyobb jazzfesztiválokon is fellép. Zenei munkássága mellett fontos szerepet játszik életében az oktatás is: mesterkurzusokat tart és vendégelőadóként szerepel zeneiskolákban és egyetemeken.

Jonathan Kreisberg

Az este másik fellépője Fenyves Márk dalszerző és jazzgitáros. Eddig több mint tíz lemezen jelentek meg szerzeményei, zenekaraival bejárta Európa számos országát, a Jazzy rádión rendszeresen hallhatóak dalai. A zenekar többi tagja is rendszeres fellépője a magyar jazz életnek, és tagjai
számtalan hazai produkciónak. A 2017-ben alakult formáció a gitáros, Márk szerzeményeit játssza. Decemberben jelent meg bemutatkozó kislemezük „Homecoming” címmel. A stílusbeli sokszínűség és játékosság ellenére a zenakarra jellemző egyfajta régies hangulat, amiben bárki megtalálhatja a számítását.

Fenyves Márk

2018. március 26. hétfő 20:00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
JONATHAN KREISBERG QUARTET (USA) KONCERT 🎸
vendég: Fenyves Trio

Csatlakozz a facebook eseményhez!