Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-06

Scroll to top

Top

Találkozások: Nyáry Krisztián

Találkozások: Nyáry Krisztián

Nyáry Krisztián kommunikációs szakember, Líra könyvkiadó igazgatója, író, irodalomtörténész, az Így szerettek ők 1–2., az Igazi hősök, a Merész magyarok és a Festői szerelmek című sikerkönyvek szerzője.

Nyáry Krisztián – Találkozások
2018. november 08., csütörtök, 18.00
EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

2012 elején barátai szórakoztatására kezdte publikálni a Facebookon magyar írók és művészek szerelmi életéről szóló képes etűdjeit, amivel néhány hónap alatt nagy népszerűségre tett szert. A barátoknak szánt bejegyzésekből mára több mint tizenötezer olvasót vonzó kulturális ismeretterjesztő sorozat lett. A szerző célja, hogy a tankönyvi életrajzok papírmasé figurái helyett a valós, izgalmas, de kevesek által ismert párkapcsolati történetek felidézésével szerethető, hús-vér embereket mutasson be, és ezzel kedvet csináljon a művek olvasásához.

A posztok alapján a Corvina Kiadónál megjelent Így szerettek ők c. kötete, amely a 2012-es év egyik könyvsikere volt. A kötet olvasásnépszerűsítő hatása miatt 2013-ban elnyerte a Magyar Könyvtárosok Egyesülete által adományozott Fitz József-könyvdíjat és XX. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál irodalomtanárokból álló zsűrijének Budai-díját.

Most megjelenő Írjál és szeressél című kötetéről Somody Ildikó, az M5 Kulturális Csatorna szerkesztője beszélget vele.

Belépő: elővételben 1200 Ft, az előadás napján 1500 Ft

Jegyek kaphatók: EKMK Forrás, www.jegy.hu