Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-01-19

Scroll to top

Top

Nyitott ajtók fogadták a látogatókat a Forrásban

Nyitott ajtók fogadták a látogatókat a Forrásban

Hétvégén került sor A Kultúrházak éjjel-nappal rendezvényre, az Egri Kulturális és Művészeti Központban. Az érdeklődők öt helyszínen, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban, a Vitkovics Alkotóházban, a Forráspont LISZI-ben, az IFI Pontban, és a Vén Bagoly kultúrkocsmában vehettek részt kézműves foglalkozásokon, koncerteken, előadásokon, és film vetítéseken, ahol megismerkedhettek az intézmény programjaival.  

A rendezvényre már kora reggel rengeteg család volt kíváncsi. A Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban délelőtt leginkább kézműves foglalkozásokat tartottak, ahol akár a szövést, a gyöngyfűzést, vagy a kosárfonást is ki lehetett próbálni. Nagy érdeklődés fogadta a Csengő-Bongó Klub előadását, ahol bemutatkoztak Zádori Szilárd és Szűcs Réka, a Harlekin Bábszínház bábművészei. A gyerekek és a felnőttek egyaránt élvezettel figyelték a műsort. A művelődő közösségek tagokat toboroztak, de nem csak a már meglévőek, hanem az újonnan indulók is, hiszen Gitárt a kézbe művelődő közösség indul 2018-ban az EKMK-ban. A klub ismertetésén, Benkő Zsolt a Hangszert a kézbe nagysikerű országos rendezvényen, gitárszakértőként, és előadóként is szerepelt. Az esemény zárásaként fellépett az Esti Kornél együttes, akik fergeteges hangulatot teremtettek.

A Vitkovics Alkotóházban bemutatkozott a Zománcművészeti Tanoda, és nagy érdeklődéssel elindult az Akrilfestészet Workshop, ahol a felnőttek egész nap alkothattak. Az IFI Pontban filmvetítést tartottak, valamint egész nap színezőkkel és kézműves foglalkozásokkal várták a kicsiket és a nagyokat egyaránt. A Forráspont LISZI-ben vidám farsangi kézműves foglalkozáson vehettek részt a családok. Este a Vén Bagoly kultúrkocsmában remek hangulattal Slam Poetry versenyt tartottak, ahol Simon Márton költő volt a vendég.

Köszönjük, hogy részt vettek a nyílt napunkon!

Fotók: Gál Gábor