Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-05-21

Scroll to top

Top

Palócgálától a megnyitóig – programok az EKMK-ban

Palócgálától a megnyitóig – programok az EKMK-ban

Ezen a héten is sok felpezsdítő eseménnyel várja Kulturális Központ az egrieket és Eger környékieket.

A hétfő nem múlhat el előadás nélkül, ezúttal Dr Csabai Zsolt orvos mesél az immunrendszer erősítéséről az EKVI-ben.

Szerdára már hűvösebb időt jósolnak az előrejelzések, így jól is jön a 14 órakor kezdődő teadélután az EKMK Forráspont Lakossági Információs és Szolgáltató Irodában.
Este irány a Forrás és Dr. Szilassi ­Péter előadása, a Szegedi Tudományegyetem docense etiópai emlékexpedíciójukról számol be, természetesen vetítéssel egybekötve.

Csütörtökön mindenki sokat tehet a testéért és lelkéért. Délelőtt a LISZI-ben kéztorna és meridián torna lesz az Egri Jóga Klub jóvoltából, természetesen minden korosztálynak. Kora este pedig Nagy Ferenc és Molnárné Mariann természetgyógyász tart előadást az egészséges táplálkozásról az EKMK Kötélverő Közösségi Házban, kezdés 15 órakor.

Pénteken angol csevegő, közelbaba csevegő és társasjátékozás a menü.

A szombati természetjárást a Kisbakancsosok Baráti Köre biztosítja, a túra 15 km-es lesz.
Dr. Rab Zoltán kutató Arvisura, a magyarok története címmel tart előadást az EKMK Kötélverő Közösségi Házban.
A Heves Megyei Amatőr Képző- és Iparművészeti Tárlatot 15 órakor nyitják meg a Vitkovics Alkotóház és Művésztelepen. A kiállítást megnyitja és a díjakat átadja Kiss Renáta, az EKMK Igazgatója. Az amatőr művészeket H. Szilasi Ágota művészettörténész méltatja.
28 éve rendezi meg a Kulturális Központ a Palócgálát, mely a hazai és felvidéki népzene legjavából ad ízelítőt. Ezen a napon fesztivál és minősítő hangverseny, gála hangverseny és batyusbál a kínálat.

Vasárnap is folytatódik a 2018-as Palócgála a Forrásban, méghozzá fesztivál és minősítő hangversennyel, emléktábla koszorúzással és gála hangversennyel.