Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-05-29

Scroll to top

Top

PETRUSKA- ÉS SZEDER-KONCERTEK EGERBEN

PETRUSKA- ÉS SZEDER-KONCERTEK EGERBEN

Következő könnyűzenei estünk a Forrásban ismét kettő az egyben zenei program lesz, tudniillik Petruska András dalszerző-énekest Szeder-Szabó Krisztina követi majd az ifjúsági ház színpadán.

2016. december 9-én, pénteken 19.30-tól először a magyar folklór motívumokat angolszász rock-kal, valamint tánczenével ötvöző Petruska játékát élvezhetjük. Az előadóról azt érdemes tudni, hogy két éve jelent meg első nagylemeze Metropolita címmel, 2015-ben dalszerzői teljesítményéért Artisjus Junior-díjra jelölték, idén tavasszal pedig kijött Kapunyitó című, második albuma, melyet a 30. születésnapja és saját generációjának kihívásai inspiráltak.

Szeder dalszerző-gitáros-énekesnő 2014 májusában jelentette meg Hab a tetején című debütáló albumát zenekarával. Életigenlő, könnyed, de markáns stílusú, akusztikus hangszerelésű, magyar nyelvű dalait francia sanzon, jazz és folk elemek színesítik2016 nyarán Táncolj velem élet címmel Szeder új albummal jelentkezett, amely igazán színes, mélységekben és gondolatokban gazdag, a humort és az iróniát, sőt az öniróniát sem nélkülöző lemez lett. Az új koncertműsor gerincét, a régi ismert és szeretett Szeder-dalok mellett az új lemez anyaga adja.

Akik advent idején is szívesen meghallgatnának egy kis igényes könnyűzenét, legyenek vendégeink a Forrásban december 9-én, este!

A koncertek létrejöttét a Cseh Tamás Program támogatja.