Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-04-20

Scroll to top

Top

Sebességhajhászok

Sebességhajhászok

2018. december 10. hétfő 18.00 / EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház

Egy új programsorozat indul az EKMK-ban. Ha érdekel a sebesség, száguldás, szabadság érzése, az autóversenyzés kulisszatitkai, akkor itt a helyed. Programsorozatunkban híres autóversenyzőket hívunk meg, akikkel sportriporterünk beszélget, megmutatva nekünk az autóversenyzés világát.

Első alkalommal meghívott vendégek:

Velenczei Ádám 2006-ban kezdte pályafutását 13 évesen egy Ladával. Akkor még jogosítvány hiányában szlalom versenyeken tudott indulni. Ezek a versenyek sok abszolút első helyet hoztak neki, de itt már egy Opel Corsa volánja mögött. A nagyobb áttörést a Rally-túra versenyek hozták számára, ahol egy Mitsubish iLancerEvo 9-es versenyautóval indult ahol év végén az abszolút 3. helyen végzett. A következő években, a magyar rallybajnokságban legfelsőbb szintjén gyűjtötte a kilométereket. A 2018-as évben sokdobogós helyezést begyűjtve az év végi abszolút 5. helyezést érte el egy Skoda Fabia R5-ös autóval, navigátorával Szedő Csabával.

Strider Zoltán 1999-ben kezdte pályafutását az autósportban. Az amatőr és RallyTúra versenyeket követően 5 évet versenyzett a gyorsasági szakágban. Bár már hetedik szezonját kezdi meg a Mitsubishi Evo-val, de még mindig imád visszaülni első versenyautójába, a Trabantba! Az autó, és motorok szerelmese, aki rajong a technikai sportokért! A családi hagyományt ma már fia Bonifác viszi tovább a motoros utánpótlás versenyeken! Strider Zoltán országos gyorsasági és Rallye kategória bajnok lett navigátorával, Apkó Andrással.

Az autóversenyzővel Haraszti Ádám, sportriporter beszélget.

Műsorvezető: Haraszti Ádám – sportriporter

Belépő: 1.000 Ft

Jegyek kaphatók: EKMK Forrás jegypénztárában és a jegy.hu oldalon