Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-13

Scroll to top

Top

Slammelésre fel!!!

Slammelésre fel!!!

Érdekel az irodalom vagy a költészet? Költő palánta vagy?
Vonz a slam poetry, a slammerek világa?

Itt a lehetőség, hogy színpadra állj és megoszd gondolataid! Slam poetryt hirdetünk „Helyben van a sokszínűség” témában a Kultúrházak Éjjel-Nappal programsorozat keretein belül. Már eszedbe is jutott valami a téma kapcsán? Akkor ragadj papírt, tollat, írd le és oszd meg február 3-án a Vén Bagolyban!

Részt szeretnél venni az eseményen?
Akkor regisztrálj még ma a planettpoet@gmail.com címen!

FIGYELEM! A rendezvény ingyenes, de slammelni csak regisztrációval lehet!

Mi is a slam poetry?
Nem versfelolvasás, mert első hallásra is érthető a szöveg és többnyire fejből mondják, színpadi elemekkel tarkítva. Nem színházi előadás, mert nincs előzetes forgatókönyv, bárki felmehet a színpadra. Nem rap, mert nincs alatta zene és nem is szükséges a kötött ütemes lüktetés.

Kicsit mégis rap, mert az utca nyelvén szól, aktuális témákról, hétköznapi emberektől, hétköznapi embereknek. Kicsit mégis színház, mert az egyes versek előre megtervezettek, begyakoroltak és az előadók a szavakon kívül egész testüket is bevethetik. Kicsit mégis vers, mert többnyire van benne rím, hasonlat, metafora és egyéb költészeti elemek.

Ez egy kötetlen stílus, amiben az egyetlen szabály, hogy a slammernek három perce van a színpadon a szavalásra, hogy érveljen, meggyőzzön, megnevettessen, szórakoztasson, elgondolkodtasson és sikert arasson!
Forrás: http://slampoetry.hu

Csatlakozz az eseményhez!
Bővebben az egész napos eseményről!