Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-27

Scroll to top

Top

Szent Mihály Nap Szarka Tamás és zenekara koncerttel

Szent Mihály Nap Szarka Tamás és zenekara koncerttel

Egri Családi Nap a Bartók téren és a Forrásban szeptember 29-én, szombaton 10-22 óra között!

Nagyszabású, ingyenes program a Családok Évében.

13.00 Szarka Tamás és zenekara (Ghymes)  koncert

A koncert regisztrációhoz kötött. Jelentkezni lehet az info@ekmk.eu, +36 517-555, és a rendezvény napján a helyszínen, szabad helyek függvényében.

Szarka Tamás és zenekara
KONCERT

A 35 éves Ghymes Együttes frontembere 40 éve áll színpadon. A 2018-as augusztus 20-i budapesti tűzijáték zenéjének és verseinek alkotója. Több mint 3000 koncertet adott a világ 25 országában, 4 nagykoncertet a Budapest Arénában és 2016-ban közös koncertet a világhírű Grammy-díjas gitárossal, Al Di Meolával.

Szarka Tamás Kossuth-díjas előadóművész, zeneszerző, költő dalaira a már jól ismert, sajátos stílus jellemző irodalmi értékű szövegvilága mellett. Zenéje hat az értelemre, az érzelmekre és az érzékekre. A zene mélyről jön és erőt ad.

Zeneszerzői pályafutása szinte példa nélküli. Az elmúlt évtizedek alatt több mint 300 dalt szerzett. Egész estés zenés színházi darabjait mind siker koronázta (Cigánytábor az égbe megy, Vérnász, Benyovszky, Dózsa, Mária). Az Éden földön című darabot 2015. szeptember 25-én mutatta be a Budapesti Nemzeti Színház és az eltelt időszakban húszezren tekintették meg. A művész Rudolf Péter felkérésére komponálta meg az Üvegtigris 2. filmzenéjét.

__________________________________________________________________

„Hát akkor hajolj most hozzánk!
Mosolyod hegyekből fonták!
Akik merték, nekünk álmodták!

Hát akkor hajolj most hozzánk!
Sebeid mivel gyógyítják?
Világ szirmát szíven csókolják! “

(Szarka Tamás: Csodaország Magyarország, részlet)