Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-05-29

Scroll to top

Top

SZÜLETTEM, SZERETTEM…

SZÜLETTEM, SZERETTEM…

Zeffer András március 3-án, csütörtökön este az EKMK Vitkovics Alkotóházba várja az őt kedvelőket.
A zenész a P.Mobil együttesben vált ismertté, népszerűvé, s mint billentyűst, leginkább híres Hammond orgonájával együtt említik. Virtuóz játéka a rockzenét hallgatók körében igen népszerű. 18 órakor kezdődő előadóestjén Koczka P. József kollégánk lesz beszélgetőtársa. 

zefi1Pályafutása
1997-ben Tunyogi Péterrel és Kékesi Lászlóval együtt el kellett hagyniuk a P. Mobilt, ekkor a Tunyogi Band utódjaként megalakították a Tunyogi Rock Band (TRB) együttest.

Kitartásának, tenni akarásának és sok munkájának köszönhetően a TRB sok sikeres koncertet adott országszerte, valamint színvonalas kiadványokat jelentettek meg.
48509_zeffer2004-től Tunyogi Péter betegsége miatt már nem csak billentyűse és vezetője, de énekese is a nevét The Rock Bandre változtató zenekarnak.
2006 júliusában súlyos stádiumban lévő akut leukémiát diagnosztizáltak nála. Közel egy év kórház, steril box, csontvelő-transzplantáció után csodával határos módon meggyógyult. Betegsége ideje alatt végig egy internetes naplóban számolt be meghökkentő őszinteséggel betegségéről, kezelésekről, gyógyulásáról.

761794
2006. november 5-én egyedülálló módon segítette felgyógyulását a zenészszakma. Rockzenészek egy rockzenészért címmel rendeztek segélykoncertet Zefiért telt házzal és közel 100 neves fellépővel. Zeffer András gyógyulása után fiatal, igen tehetséges zenészekkel alakította újjá zenekarát, amivel viszi tovább a TRB örökséget, amiért olyan sokat dolgozott. Zeffer András és a RockBand néven 2007. oktober 27-én léptek először színpadra, Zefi visszatérő koncertjén, ahol telt ház ünnepelte a felgyógyult rockzenészt. A koncert megjelent DVD formában.
2008 októberében ünnepelte 50. születésnapját. Ez az év sok minden másért is emlékezetes marad: májusban megalakította (az év zenei szenzációjának számító) Mobilmánia zenekart, egykori P.Mobil-tagokból: Vikidál Gyulával, Tunyogi Péterrel, Rudán Joe-val és Kékesi Lászlóval. Sikeres koncertjeiket látva az EMI kiadó lemezszerződést ajánl föl nekik. Amikor már elkészültek az új dalok, tragédia éri a zenekart és a magyar rockot is: egy balesetben Tunyogi Péter életét veszíti, így a lemezt már nélküle fejezik be decemberben.
Ugyanabban a hónapban megjelenik első könyve: Őssejt és Rock and Roll címmel, amiben az internetes napló bővített formáját olvashatjuk, továbbá megszólalnak orvosok, rajongók, családtagok is.

zeffer_55
2009. MOBILMÁNIA együttes Petőficsarnokban megtartott nagy koncertjén jelen vannak a régi P.Mobil dobos társak. Szenzációként a színpadon 5 fűggetlen dobfelszerelés látható és hallható. Ebből a koncertből DVD és CD is készült.
2010. Alexandrával köt szerződést egy újabb stúdió albumra . Az út legyen Veled címmel.
2011.-ben elnyerik a MAHASZ FONOGRAM díját az Út legyen Veled c. albummal.
2012. Pecsa Szabadtéri színpadon hatalmas MOBILMÁNIA koncertet adnak , Zeffer András 35 éves jubileumi éve alkalmából. Szerződés köt a HAMMER RECORDS-al. A Pecsa koncertből Dupla audió CD és DVD készül.
2013 – ban megjelenteti a Világon is első zenei 3 Dimenziós BLURAY kiadványukat 5.1 és 2.0-as hanggal, melyen a Pecsa koncert verziója látható és hallható.
2014 – ben a MOBILMÁNIA elkészíti 3-ik stúdió albumát FÉNYPOKOL címmel. A munkálatokat a SUPESIZE STÚDIÓBAN készítik. Minden idők egyik legjobb Magyar rockzenei albuma.

Diszkográfia

P. Mobil

Vendégként

Tunyogi Rock Band / TRB

Zeffer András

the Rock Band / tRB

Zeffer András és a RockBand

RockBand

MobilMánia

Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Zeffer_Andr%C3%A1s