Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-08-17

Scroll to top

Top

SZYKSZNIAN WANDA – “GYERMEK ILLUSZTRÁCIÓK “

SZYKSZNIAN WANDA – “GYERMEK ILLUSZTRÁCIÓK “

| Ekkor: 02, jan 2016

Szyksznian Wanda Ferenczy Noémi-díjas grafikusművész kiállítása 2016. január 31-ig látható a Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpontban.

 

Sz.Wanda plakát6.preview

 

Budapesten született, édesapja lengyel. Tanulmányait 1967. és 1971. között végezte a Magyar Képzőművészeti Főiskolán, grafika szakon; mesterei voltak Bernáth Aurél és Konecsni György. Több cég számára is tervez önállóan reklámgrafikákat és könyveket. Fő megrendelői között szerepel a MOKÉP, a FŐMO, a Magyar Hirdető, az IBUSZ, az MKKE, a Hungaroton, a Képzőművészeti Alap Kiadó Vállalat, a Tungsram, a Tankönyvkiadó, a Kőbányai Gyógyszerárugyár és még sokan mások.

3719_9_2229_1Film- és kereskedelmi plakátjai nagy népszerűségnek örvendenek. 1998-ban megjelent életrajzi könyve a Novoprint Kiadó kiadásában. 2000-től papírszobrokat készít, plakátokat és könyveket tervez, fest, murális megbízást tervez és kivitelez. Tagja az Illusztrátorok Társaságának, tervező grafikai szakértő. 2000-től tanít a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán, mint meghívott oktató. 1973-tól munkái rendszeresen szerepelnek csoportos kiállításokon.

/Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Szyksznian_Wanda /