Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-06-03

Scroll to top

Top

TARI ANNAMÁRIA: AZ ONLINE ÉLET HATÁSA…

TARI ANNAMÁRIA: AZ ONLINE ÉLET HATÁSA…

Márciusi vendégeink között szerepel a népszerű pszichoanalitikus, Tari Annamária is, aki ezúttal Egerben az online tér párkapcsolatokra gyakorolt hatásáról beszél. Előadása a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban, március 24-én 18 órakor kezdődik.

“Online boldogságparádé és mindennapos offline szorongások. Szelfik milliói, ahol a gyönyörű színterek puszta hátterekké laposodnak. Ez az új világunk, az Információs Kor. Megszoktuk és olykor talán még azt is hisszük, hogy értjük a működését. Zsebünkben az okostelefon, mindig elérhetőek vagyunk, de az X vagy Baby Boom generáció tagjaiként pusztán a felhasználóik vagyunk, de nem általuk élünk. Az Y és Z generáció tagjairól pedig hajlamosak vagyunk azt gondolni: „nekik már sokkal könnyebb minden”. De ez nincs így. Valójában sokkal nehezebb elindulniuk az életben és olyan párkapcsolatot kialakítaniuk, amelyben jól érzik magukat. Rengeteg ijesztő érzelem él bennük, és sokat rejtve tartanak. A bizonytalanság és az ebből eredő bizalmatlanság állandó lételemükké váltak. Az online tér és a közösségi média óriási változásokat idéztek elő az érzelmek sokszínűségében és megélésében, valamint a különféle kognitív folyamatokban. Elveszett a felhőtlen gyerekkor és fiatalkor, és mindez nem pótolható a pillanatok online megosztásának múló örömével.
Ha segíteni akarunk, akkor meg kell érteni mindazt, amivel a digitális generációk szembenéznek. Ami nem feltétlenül az, amit mi képzelünk.”

Tari_Annamaria_pl_web