Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-12

Scroll to top

Top

“TELI-TELJES IBOLYA…”

“TELI-TELJES IBOLYA…”

A cigányzenés, klasszikus magyarnótát 2014-ben nyilvánították hungarikummá a következő indoklással: Nemzeti azonosságunk része, ez a mi zenei anyanyelvünk, szervesen illeszkedik hagyományaink közé.
A magyarnóta ritmusa egyfelől a táncból ered, onnan hozza magával az ősi, ösztönös mozdulatokat, amely egyesül nyelvünk harmóniájával. A nóta nagy hatással volt a századforduló kulturális és társadalmi életére, hozzájárult ahhoz, hogy a magyar lassan és nagy biztossággal kiszorította az idegen szavakat az általános nyelvhasználatból.  Napjainkban a hazánkba érkező külföldiek is szívesen hallgatják.
Az intézményünkben működő Heves József Magyarnóta Klub legközelebb május 6-án, szombaton várja a magyarnótát kedvelő közönséget a Bartakovics Béla Közösségi Házban 15 órakor kezdődő műsorára. A délutánon közreműködő énekesek: Asztalos István, Besenyei Veronika, Bikki Oszkár, Bóta Rozika, Dávidné Juhász Margó, Dobó Katica, Koklácsné Marika, Magné Ditke, Murányi Zoltán, Papp Miklós, Szabóné Margó, Szepesi Tibor, Tanka Mária Magdolna. Őket kíséri ifj. Báder Ernő cigányzenekara, valamint Gonda László zongorista-előadóművész.