Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2018-12-10

Scroll to top

Top

Új és hagyományos alkotó körök, műhelyek, klubok, csoportok az EKMK-ban

Új és hagyományos alkotó körök, műhelyek, klubok, csoportok az EKMK-ban

ALKOTÓ KÖRÖK, MŰVÉSZETI MŰHELYEK, KLUBOK, TÁNC-ÉS TÚRACSOPORTOK RENDSZERES FOGLALKOZÁSAI

“Új” szakkörök, foglalkozások:

TARKA – BARKA LENGETŐ FOGLALKOZÁS          

A Tarka-Barka Lengető nem más, mint egy szivárványszínű ejtőernyőre hasonlító eszköz. Sok mindent rejt magában ez a játék. Közösen lengethetjük, alábújhatunk, hempereghetünk vagy egyensúlyozhatunk rajta labdákat. Az 1-3 éves korú gyerekek és szüleik közösen eltöltött órájának célja, hogy a kicsik játékos formában ismerkedjenek meg sok-sok dallal, mondókával. Ritmushangszerek segítségével érezzék meg a versikék ritmusát, lüktetését. Szüleikkel együtt tapasztalják meg a jóízű nevetés, a tréfa, az öröm éltető erejét. Foglalkozások időpontja: hétfőnkén 10. órától. A foglalkozás ára: 500 Ft/fő. Foglalkozásvezető és információ: Jakó Beáta színész- drámapedagógus- fejlesztőpedagógus (06 20) 966 0144

 

”Paddington” drama club/angol dráma csoport

Szeptembertől olyan drámacsoport indul, ahol a gyerekek angolul tanulják meg a színjátszást játékos formában. Különböző drámajátékokon keresztül gyakorolhatják az angol nyelvet, hiszen az oktatás angolul folyik. A képességfejlesztő gyakorlatokon át (pl. kommunikációs, bizalomépítő, koncentrációs játékok) egészen az egyszerűbb mesék dramatizálásán keresztül (Répamese, Kőleves, A fiú, aki farkast kiáltott), eljuthatnak a hosszabb, jól ismert színdarabok (pl. Óz a nagy varázsló, Narnia krónikái, Paddington) eljátszásáig. Az oktatást egy Angliából hazatért drámapedagógus végzi, aki nemcsak a nyelvet beszéli, hanem az angol drámaoktatás terén is szerzett tapasztalatot.

A klub heti rendszerességgel jelentkezik. Egy alkalom másfél órás, néhány perc szünettel (2x 45 perc). Korosztály: 5-6. osztályos diákok. 
További információ: Dévay Gábor, devay.gabor@ekmk.eu / (06 20) 779 0382

Művészeti tehetséggondozó szakkör

A foglalkozások célja a tehetséggondozás, a rajzkészség, esztétikai érzék, szín- és formaérzék fejlesztése! A klasszikus csendéleti, látvány alapján történő tematikus  alkotói tevékenység mellett a kreatív gondolkodás és különféle a művészeti stílusok tanulmányozását tartja szem előtt. A tehetséggondozás elsősorban azokat a fiatal művészet iránt érdeklődőket szólítja meg akik most kezdik pályafutásukat a középiskolában, vagy szeretnének a művészeti pályán tovább tanulni vagy csak szeretnének betekinteni a képzőművészet és vizuális kultúra világába!

A tehetséggondozásra 14-18 éves fiatalok jelentkezését várjuk, nem szempont a gyakorlatlanság, előny az alkotni vágyás!

Szakkörvezető: Czopkó Róbert művésztanár

További információ: Kádár-Fűzi Réka, fuzi.reka@ekmk.eu / (06 20) 779 2879

 

Kreatív írás

A Kreatív írás szakkör, ahol szárnyalhat a fantázia. Olyan emberek közössége, akik szabadidejükben szeretnek történeteket mesélni, regényeket és novellákat írni, szeretnének inspirációt szerezni, új technikákat tanulni.

14-99 évig, mindenkit várunk szeretettel.

A részvétel ingyenes!

További információ: Girhiny Eszter, girhiny.eszter@ekmk.eu / (06 20) 624 2107

           

Robotika Szakkör

A robotok köztünk vannak! Gyere, építs, programozz Te is velünk egy jó hangulatú társaságban! Alakítsd a jövődet, formáld a jövőnket. Mi a szakkör célja? Programozható robotépítő és konstrukciós készleteink felhasználásával, differenciált, egyénre szabott tematikával, a gyermekek kreativitására      építve vezetjük be őket ebbe számukra oly izgalmas világba. 8-15 éves diákokat várunk, akiket érdekelnek a műszaki feladatok, a programozás – a robotika.  

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu

 

KÖZLEKEDJ OKOSAN!! SZEVET program

Leffler Csaba rally versenyző előadásaival vezetéstechnikai tréninget tartunk a “jogosítvány megszerzésén túl” – havi rendszerességgel.

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu

 

CSILLAGÁSZATI SZAKKÖR

Csillagászati játékok, égitestek és jelenségek rajzolása, játékos megfigyelés és beszélgetés a témája a           8-12 évesek szakkörének. Igény esetén felnőtteknek is szervezünk előadásokat. A szakkörök munkájába folyamatosan lehet csatlakozni – várjuk a jelentkezéseket!

Első foglalkozás: október, minimális létszám 15 fő. 

További információ: Berecz Klára, berecz.klara@ekmk.eu

 

KREATÍV ÉLMÉNY MŰHELY

Gyere és alkoss velünk! Minden olyan gyermeket vár a Kreatív Élmény Műhely, akik szeretik a fantáziadús foglalkozásokat, nyitottak a különböző képzőművészeti technikákra. Kedvelik az új DIY (csináld magad) ötletes megoldásokat. A foglalkozások célja a gyermek művészeti érzékének és önkifejező készségének fejlesztése, saját kreativitásának megismerése. Élmény műhelyünk fontosnak tartja a környezettudatosságra való nevelést. Igyekszünk a gyermekeknek minél több újrahasznosítással elkészíthető alkotásokat bemutatni. Időtartama: másfél óra/alkalom/hét.

További információ: Kádár – Fűzi Réka, fuzi.reka@ekmk.eu / (06 20) 779 2879

 

Hagyományos szakköreink

 

PAPÍRFONÓ MŰHELY

Minden héten, szerdán 16.00-18.00.

Foglalkozásvezető: Keller Józsefné.

Kapcsolattartó: Püski Viktória, puski.viki@ekmk.eu (06 20) 779 2884

A részvétel ingyenes.

 

GYÖNGYFŰZŐ KÖR

A gyöngyfűzés közkedvelt tevékenység. Elsősorban hagyományos ékszereket, s emellett állatfigurákat, díszeket, virágokat is fűzhetnek az ide járók. Ajánljuk az óvodás kortól kezdve minden érdeklődőnek. A foglalkozás időpontja: péntekenként 16.00.

Részvételi díj: 2 500 Ft/fő/hó vagy 600 Ft/fő/alkalom

Foglalkozásvezető:: Borosi Béláné

Kapcsolattartó: Püski Viktória, puski.viki@ekmk.eu (06 20) 779 2884

 

 

FORRÁS DIÁKSZÍNPAD

Szakkör ahol, azzá válhatsz, akivé csak szeretnél, ami arról szól, mi minden létezik benned, amikor ezt a belső világot megformálva felelősség nélkül, a művészet, a színház oltalma alatt megoszthatod másokkal

Cél: a kommunikáció fejlesztése, az empátia tréningezése, beszéd-, mozgás készségfejlesztés, rögtönző képességünk, a spontaneitás erősítése, fantázia-ébresztő gyakorlatok végzése, kreativitásunk edzése, ritmusérzék fejlesztése.

Foglalkozásvezető: Ivády Erika, (06 20) 411 8590

 

 

KISBAKANCSOSOK BARÁTI KÖRE

Ha szereted a természetet, szívesen kirándulsz másokkal együtt, akkor a Kisbakancsosok között a helyed! Fedezzük fel együtt a természet szépségeit, titkait!
Minden gyereket és felnőttet akár alkalmanként is várunk túráinkra. Túrák: havonta általában 2 alkalommal

Túravezető: Juhász István juhaszesfiai@upcmail.hu  (06 30) 945 2305, 

Kapcsolattartó: Püski Viktória, puski.viki@ekmk.eu (06 20) 779 2884

 

NÉPMŰVÉSZ SZAKKÖR

A foglalkozások az évkör ünnepeihez kapcsolódnak, ismereteik a palóc hagyományokra épülnek. A résztvevők számos mesterség – szövés, nemezelés, bőrművesség, kosárfonás, gyöngyfűzés, játékkészítés – alapjait tanulják meg. Ajánljuk családoknak, egyéni érdeklődőknek minden korosztályban.  Havi egy alkalommal szombaton 9-12 óráig.

Szakkörvezető: Somfai Tiborné

Kapcsolattartó: Püski Viktória, puski.viki@ekmk.eu (06 20) 779 2884

 

SZÖVŐ MŰHELY

A szövés az ember szépérzékének és technikai leleményességének egyesítése. Ősidőktől máig élő mesterség, művészet. Ajánljuk azoknak, akik szívesen megismerkednének a régi szőttes hagyományokkal, illetve azokat is várjuk, akik már tudnak szőni, viszont nincs hol. A foglalkozások időpontja: szerda 15.00–17.00.

Szakkörvezető: Somfai Tiborné

Kapcsolattartó: Püski Viktória, puski.viki@ekmk.eu (06 20) 779 2884

 

KERÁMIA SZAKKÖR

A műhelyben szobrokat, edényeket, használati- és dísztárgyakat készíthetnek a föld, az agyag megmunkálása iránt érdeklődők. A tárgyalkotás, a formázás fejleszti a kézügyességet, a fantáziát, a türelmet, ezért valamennyi korosztály számára ajánlott.

További információ: Kádár – Fűzi Réka, fuzi.reka@ekmk.eu / (06 20) 779 2879

 

TŰZZOMÁNC SZAKKÖR

Gyere el, és ismerd meg a tűzzománc varázslatos alkotói folyamatát. Ha kíváncsi vagy, hogyan készíthetnél ezzel a technikával ékszert, képet, vagy dísztárgyat, akkor itt a helyed.

Szeretettel várjuk a szakkörre gyerekek, valamint felnőttek jelentkezését is.

A foglalkozás időpontja: szerdánként 17:00-19:00

Foglalkozásvezető: Kertész Viktória

További információ: Kádár – Fűzi Réka, fuzi.reka@ekmk.eu / (06 20) 779 2879