Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-01-27

Scroll to top

Top

UNIVERZUM KLUB

UNIVERZUM KLUB

| Ekkor: 04, ápr 2015

UNIVERZUM KLUB

Az egri Univerzum Klub 1995. november 2-a óta van jelen Eger város és Heves megye civil szervezetei között. Kezdetben Heves Megyei Ufó Klub, majd Agria Ufó Klub volt a nevük, de már a kezdetekben sem csak az ufók voltak terítéken, hiszen nyitott szellemiségű emberek lévén foglalkoztak minden más megmagyarázatlan jelenséggel is. Ezért 2000-ben felvették a „beszédesebb”Univerzum Klub nevet, hogy ezzel is kifejezzék érdeklődésük sokféleségét. Székhelyük a Bartakovics Béla Közösségi Házban (BBKH) van, taglétszámuk 30-40 fő körüli.

DSCF3768

A klub havonta egy alkalommal tart összejöveteleket, melyek mindig jó hangulatban telnek. Itt olyan témák hangzanak el, melyekről az átlagember vagy nem is hallott, vagy elmegy mellettük, mert kényelmesen elhitte a velük kapcsolatos magyarázatokat vagy cáfolatokat. Pedig könnyen felfedezhetők ezek belső ellentmondásai, ha egy kicsit tovább boncolgatják őket. Az Univerzum klub nem rest alternatív válaszokon gondolkodni világunk megmagyarázatlan kérdéseivel kapcsolatban. A klub különleges szellemisége egy korlátoktól mentes, új világképben való gondolkodásra állította át őket.
Fennállásuk 10. évfordulóját 2005-ben a “Múltunk rejtélyei, jövőnk kilátásai” című Ufókongresszus rendezésével tették emlékezetessé. Kiváló előadók elkápráztatták az érdeklődőket, mély, alapos ismeretükkel, újabb kérdéseket és válaszokat indukáltak. A jubileumi rendezvény mind a 140 résztvevőnek felejthetetlen élményt nyújtott.

Rendszeres rendezvényeik
Minden hónapban egy előre meghatározott szombati napon tartják rendezvényeiket a BBKH-ban, ahol bárkinek lehetősége van elmondani megmagyarázhatatlan élményét. Mindig arra törekednek, hogy otthont adjanak azok számára, akik nem tudnak vagy nem mernek kihez fordulni ilyen jellegű kérdéseikkel.
Tapasztalt klubtagjaik segítenek az észlelt jelenség azonosításában. Az eltelt idő igazolta, milyen nagy szükség van egy ilyen fórumra a városban.
Rendezvényeiken előadások hallgathatók a legváltozatosabb témákban. Igyekeznek minél hitelesebb és valódi értékeket nyújtó előadásokat szervezni. Céljuk, hogy az átadott információk segítségével minden érdeklődő megismerkedhessen állandóan fejlődő világunk újabb és újabb teóriáival, ezáltal eligazodást találjon az anomáliák tudományos és tudománytalan magyarázata között.

Egyéb rendezvények
– Júliusban és augusztusban nem a BBKH-ban találkoznak, helyette a szabadban tartanak klub-pikniket, családias légkörben töltve a szombat délutáni-esti órákat
– Nyári éjszakákon, általában augusztus 11-12-e körül, a Perseida-meteorraj érkezésének csúcsán, Eger közelében változó helyszínen, éjszakai ufó-lest tartanak
– Nyaranta rendszerint részt vesznek “országos barátaink” által szervezett, önköltséges táborokban, ahol lehetőség van a kikapcsolódásra, az ismeretek növelésére, és a baráti kapcsolatok ápolására egyaránt
– A klub évente 2-3 alkalommal eljuttatja tagjait a (legtöbbször) Budapesten megrendezett Ufókongresszusokra. Itt lehetőség nyílik hasznos ismeretségek kötésére és ápolására az előadók és a hallgatóság között.
– Hagyományosan a Karácsony és Szilveszter közötti napokban elő-szilveszteri bállal búcsúztatják az óévet, s köszöntik az újat.

Hogyan lehetsz klubtag?
Tagsági viszonyt létesíteni személyesen, bármelyik rendezvényen lehet.
A tagfelvétel lépései: kéred a felvételed, elolvasod az Egyesület Alapszabályát, kitöltöd a Belépési nyilatkozatot, és befizeted a tagdíjat.
Év közben belépőknek csak a tárgyhavi, és az év hátralévő hónapjaira vonatkozó időarányos tagdíjat kell befizetni.

A tagsággal járó előnyök, juttatások
– A tagok számára az Egyesület a könyv- és médiatárából ingyenes kölcsönzést biztosít
– Az Egyesület – lehetőségeitől függően – egyes, a székhelytől távol eső rendezvényekre való eljutáshoz anyagi vagy természetbeni támogatást nyújthat tagjainak (pl.:kongresszus, nyári tábor, stb. költségei, közös utazás autókkal.)
Ezt a támogatást az új tagok a második rendezvénytől kezdődően kaphatják.
– Ha a tagnak van e-mail címe, a klubtagsági viszony létesítésével jogot szerez az Univerzum Klub levelezőlistáján való tagságra is.

Elérhetőségek, információ
– honlap: http://univerzum-eger.webnode.hu/
– e-mail cím: univerzumeger@gmail.com
Az elnök
– neve: Medgyesi Iván
– telefonja: 30/340-4985