Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-15

Scroll to top

Top

Vasárnap indul a Mobilitás Hete

Vasárnap indul a Mobilitás Hete

Hét napon keresztül a kerékpáré, a rolleré, a gyaloglásé, a hőlégballoné és a családoké a főszerep Egerben.

Kiss Renáta, az EKMK igazgatója mutatta be az idei Európai Mobilitási Hét eseményt a sajtó képviselőinek. A 2018. szeptember 16-22. közötti programsorozatot ebben az évben is a Kulturális Központ szervezi az egri önkormányzat megbízásából.

Idén sem maradhat el a buszfestés a Gárdonyi téren (szeptember 12, szerda), melynek célja felhívni a figyelmet, miszerint a tömegközlekedés gazdaságos és környezetkímélő, valamint közösségi élmény is egyben. Mindenki örömére a kipingált jármű menetrendszerint fog közlekedni a Mobilitás Hetén.

A megnyitóra szeptember 16-án, vasárnap kerül sor a Dobó téren. Egész nap régi idők kerékpárjai (velocipéd) lesznek láthatók a fő téren, mindemellett korhű ruhákat viselnek majd a bringások.
Ha már 16-a, akkor az ünnepélyes megnyitó miért ne lehetne pontban 16 órakor? 🙂 Habis László polgármester mellett Szabó Ádám „Szalag” lesz a vendég, aki rövid betekintést is enged a több mint 3 éves Föld körüli biciklis túrájába. A világjáró egyúttal egy installációval is készül, ami megismerteti az utazás körülményeit. Ezután a Talambala Ütőegyüttes ad koncertet, majd hőlégballonozás a menü – közel 100 szerencsés emelkedhet a magasba.

Ahogyan minden évben, most is lesz közlekedésbiztonsági nap, könyvtári triciklizés és kézműveskedés, cooltúra, bringás reggeli, túra, valamint szeptember 20-án becsatlakozik az Eszterházy Károly Egyetem is az rendezvénysorozatba az Egyetemi Sport Nemzetközi Napjával.

A záró nap (szeptember 22.) helyszíne a Stadion utca, ami – mily meglepő – a stadion mellett található. Itt lesz majd az egyik legérdekesebb program, a ládaautó derby. A résztvevő családok megkapnak  minden szükséges eszközt a ládaautó megépítéséhez, majd az elkészült járgányokkal egy grandiózus versenyen küzdenek meg az elsőségért. Izgalmas lesz!

Az ingyenes programsorozatra mindenkit vár szeretettel az Egri Kulturális és Művészeti Központ! Találkozzunk a helyszíneken!

Részletes programleírás ITT a honlapon és a hivatalos Facebook-eseményben!