Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2019-01-19

Scroll to top

Top

Versektől és prózáktól „zengett” a Forrás

Versektől és prózáktól „zengett” a Forrás

A hétvégén került sor a XIX. „Ötágú síp üzenete” Vers- és Prózamondó Találkozóra, Egerben, a Forrás Gyermek és Ifjúsági Házban. Az Illyés Gyula gondolatai ihlette verseny, mint minden évben, a Magyar Kultúra Napja alkalmából rendezték meg, immár tizenkilencedik alkalommal, viszont először egészült ki prózamondással.

A találkozón 37 diák mutatta meg tudását Dr. Kusper Judit az EKE docense, Heinczinger Miklós a Misztrál együttes tagja, Barta Júlia a Vajdasági Magyar Versmondók Egyesülete elnökségi tagja és a diákzsűri előtt. Rázsi Botond, Eger Megyei Jogú Város alpolgármestere, és Kiss Renáta, az Egri Kulturális és Művészeti Központ igazgatója, köszöntötte az egybegyűlteket és nyitotta meg a találkozót. Többek között Reményik Zsigmond, Varró Dániel, Lázár Ervin, Örkény István, Arany János, Kányádi Sándor, Karinthy Frigyes művei hangoztak el. Hét diák választott prózát, harmincan pedig verset szavaltak.

A találkozó az eredmények hirdetésével zárult. A helyezések a következőképpen alakultak:
I. helyezett: Cucity István, Dargai Lajos, Kánya Kíra
II. helyezett: Czinka Béla, Nagy Csenge, Sólyom Éva Cecília
III. helyezett: Benedek Marcell, Kormányos Ákos

Különdíjban részesült: Köllő Eszter, László Gábor Bence, Mohácsi Petra, Szecskó Dorina Anna, Szűcs Alexa.

A Misztrál együttes és a diákzsűri díjban részesítette Csanálosy Hannát, Gál Istvánt, Kerekes Zalánt, Kiss Mikes Tamást és Kovács Dánielt.

Gratulálunk a helyezetteknek!
Köszönjük minden diák és felkészítő tanár munkáját, részvételét!

Fotó: Gál Gábor