Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-07-13

Scroll to top

Top

ZENEPAVILON 2016 KONCERTEK KÉTHETENTE

ZENEPAVILON 2016 KONCERTEK KÉTHETENTE

Július 5-től augusztus 30-ig, kéthetente keddenként ismét jelentkezik közkedvelt Zenepavilon sorozatunk. Az érsekkerti közönség első alkalommal a Kéknyúl Hammond Banddal, majd Zolberttel, augusztusban a Jazztelennel, a Fugato Orchestrával, végül Török Ádámékkal találkozhat. A koncertek 19 órától kezdődnek.

Részletes ismertető

Július 5. kedd 19.00

KÉKNYÚL HAMMOND BAND KONCERT

Műfaj: jazz, funk, blues

A zenekar tagjai: Andrew Hefler – ének; Badics Márk – dob; Bata István – basszusgitár; Jász András – alt szaxofon; Bognár Attila – pozan; Puskás Csaba – trombita; Csókás Zsolt – gitár; Premecz Mátyás – Hammond orgona, billentyűs hangszerek

Helyszín: Érsekkerti Zenepavilon

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. Bár a csapat korábbi hangzása Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája köré épült, az új lemez anyaga új koncepcióra épül: nyolc egyenrangú muzsikus sző izgalmas zeneszövetet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal és Andy Hefler szenvedélyes, karakteres, óceánon túli énekével.

 

Július 19. kedd 19.00

ZOLBERT KONCERTJE

Műfaj: smooth jazz, funk, soul, instrumental pop

A zenekar tagjai: Zolbert – szoprán-, alt- és tenorszaxofon ; Riskó Tibor – gitár; Tóth Marcell – zongora; Kovács Gergő – basszusgitár; Banai Szilárd – dobok

A tengerentúlon töretlen népszerűségnek örvendő smooth jazz műfaj magyarországi nagykövete. Zolbert szólókarrierje előtt számos hazai popdíva és sikercsapat közreműködője volt, ám miután a Jazzy Dalverseny első helyezettjének járó díját is megnyerte, megkérdőjelezhetetlenné vált önálló produkciójának létjogosultsága. Koncertjén a “One” címmel megjelenő debütáló nagylemezének dalai mellett a legismertebb populáris jazz slágerek is helyet kapnak a szaxofonos repertoárjában.

Előzenekar: Blank Canvas Group

Műfaj: jazz, latin és sok más…

A zenekar tagjai: Markos Miklós – ütőhangszerek; Riskó Tibor – gitár; Sélley Szabolcs – szaxofonok; Szentgallay György – basszusgitár

A Blank Canvas Group 2015-ben alakult azzal a céllal, hogy kihasználja azokat a zenei lehetőségeket, amiket az „üres vászon” nyújthat a zenészeknek. A tagok sokszínű zenei hátteréből igyekeznek „egy vásznon” megjeleníteni a stílusok igényes és populáris egyvelegét. Repertoárjuk a klasszikus jazz sztenderdektől kezdve, a kortárs jazz előadók és populáris feldolgozásokon át saját szerzeményeikig ível, a kvartett formáció nyújtotta lehetőségek kihasználásával.

Helyszín: Érsekkerti Zenepavilon

 

Augusztus 2. kedd 19.00

JAZZTELEN KONCERT

Műfaj: blues, blues-rock

A zenekar tagjai: Bűdi Szilárd – ének, szájharmónika, basszusgitár, Géczy Viktor – gitár, Kottler Ákos – dobok

Vendégelőadó: Tátrai Tibor

Helyszín: Érsekkerti zenepavilon

A power-trió missziója hogy bebizonyítsa, létezik a rádióbarát blues-rock muzsika – a saját számokból álló műsorban ötvözik a korai 70-80-as évek klasszikus rock hangzását a modern blues rock és rock&roll elemekkel, dallamos hangzásvilággal, de a hazánkban ritkaságszámba menő fergeteges szájharmonika és gitárszólókkal…

Tátrai Tibor Liszt Ferenc-díjas gitáros, zeneszerző, érdemes művész; a Tátrai Band alapítója, a Magyar Atom, a Boom Boom, a Latin Duó és a Tátrai Trend együttes gitárosa.

 

Augusztus 16. kedd 19.00

FUGATO ORCHESTRA

Helyszín: Érsekkerti zenepavilon

A zenekar tagjai: Lukács Krisztina – fuvola; Jelenik Krisztián – fuvola; Scheich Dávid – oboa; Sári Szabolcs – trombita; Puss Ferenc – hegedű; Farkas Izsák – hegedű; Jekl Dóra – brácsa; Farkas Áron – cselló; Györfi Anna – ének; Veisz Gábor – basszusgitár; Madai Zsolt – dob; Alpár Balázs – billentyű

Zenéjüket többféle energia hajtja: a jazz lazasága, a barokk kiműveltsége, a rock ereje, és a világzene frissessége.

A háromszoros Fringe-közönségdíjas Fugato Orchestra, a hazai koncertvilág egyik legszínesebb formációja. Zenéjük képies és elgondolkodtató, lendületes és humoros, bámulatos és virtuóz. A Fugato bátran feszegeti a határokat: a legkülönfélébb technikákat, hangszereket és stílusokat ötvözik, zenéjükben tökéletes harmóniába kerül a szimfonikus hangszerekkel a dobok, a basszusgitár, az énekesek és az elektronika hangzása. A Tavaszi Fesztiválon három egymást követő évben elnyerték a Budapest Fringe Fesztivál közönségdíját. 2007-ben a Fugato az International Live Award nemzetközi tehetségkutató verseny bécsi döntőjén megnyerte a legjobb magyar zenekarnak járó Hungarian Live Award díjat.

2015-ben a zenekar, többek között a Városmajori Szabadtéri Színpadon, a Tatai Víz, Zene, Virág Fesztiválon és a Művészetek Völgyében adott nagysikerű koncerteket.

Tribute műsoruk során, a zenekar a progresszív rock korába kalauzolja a közönséget, ahol Alpár Balázs saját szerzeményei mellett, Mike Oldfield, Ian Anderson és Jethro Tull szimfonikus átiratai is felcsendülnek.

 

Augusztus 30. kedd 19.00

TÖRÖK ÁDÁM ÉS A MINI 

Helyszín: Érsekkerti zenepavilon

Műfaj: blues- progresszív rock

A zenekar tagjai: Török Ádám – ének, fuvola; Németh Károly – billentyű; Zsoldos Tamás – basszusgitár; Tóth Dénes – dob; Gazdag Viktor – gitár

A Blues-patika életműdíj 2009. évi nyertese és eMeRTon- díjas Török Ádám, korunk egyik legjobb rock-blues fuvolistája, énekese, dal- és szövegírója, zenei szervezője, a műfaj hazai ősmotorja. Jelenleg 68 éves, 48 éve van a színpadon. Pályafutása során a stílus szinte minden fontos hazai eseményén előtérben volt. Életműve bizonyítja, hogy szövegei, előadói stílusa, zenei ötletei, a közönség szeretete és a benne élő, szűnni nem akaró zenei őstűz, spirituális erő, nem csak saját korosztályára, de a mai huszonévesekre is hatással van. Ádám zenéje üzenet, híd és kapcsolat az utána jövő generáció számára.

Új felállás, régi hangok: Török Ádám legújabb Mini együttesét fiatal és kipróbált muzsikusok alkotják. A két „régi bútordarab” a kiváló billentyűs, Németh Károly, aki 42 éve tagja az együttesnek és Zsoldos Tamás, az egyik legjobb magyar rock-basszusgitáros, aki most 20 év után tért vissza a Minibe. Mellettük a fiatal Tóth Dénes dobos és Gazdag Viktor gitáros játssza a régi és új Mini-szerzeményeket, valamint az új albumok – pl. az Elrohant idő – dalait.

1969-től olyan „örökzöld” dalok fűződnek hozzájuk, mint a Gőzhajó, a Kereszteslovag, az Asztalhoz leültem. A zenekar először a rockblues vonalat képviselte, aztán progresszív rock vonalat követte, de a rhythm and blues jegyek is felfedezhetők kompozícióikban. A hatvanas évek végi, hetvenes évek eleji underground egyik fontos figurája volt az énekes, később fuvolista Török Ádám. Még a nyolcvanas évek végén is úgy emlegették, mint az utolsó mohikánt, aki megjelenésével még mindig a hatvanas éveket, a legendás zenészbarátokat, a felejthetetlen emlékű bulikat idézi. Elmaradhatatlan fuvolájával egyike azoknak, akik a rockot nem csak a színpadon és jelszavakban éltetik, hanem gondolkodásukban, életformájukban is igyekeznek azonosulni vele.

Az együttes motorja Török Ádám, aki napjainkban is azon dolgozik, hogyan lehetne frissíteni, és a jelen fiatal generációval megszerettetni ezt a zenét, s továbbadni ennek hagyományát, értékeit.

 

Zenepavilon_pl_ossz_0705