Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

EKMK | 2020-08-08

Scroll to top

Top

EGRI JÓGAKLUB

EGRI JÓGAKLUB

| Ekkor: 08, ápr 2015

EGRI JÓGAKLUB

Célja egészségmegőrző módszerek tanítása, egészséges életmódra nevelés a jóga segítségével. A jóga gyakorlati filozófiai rendszer, melynek középpontjában a test, a lélek és a szellem egészséget és teljességet adó egysége áll. A test egészségi állapota a különböző testtartások gyakorlásával javítható. A gyakorlatok a szervezet egészére hatnak: átmozgatják az izmokat, serkentik a vérkeringést és javítják az általános kondíciót. A jóga az Én kiteljesedésének olyan összefüggő rendszere, amely egyszerre képes a fizikai és mentális egészség megteremtésére és fenntartására. A légzőgyakorlatok, légzéstechnikák az egyén békéjét, a belső csöndet teremtik meg, biztosítva a kihívások és problémák világában a helytálláshoz szükséges belső energiát.

jóga

Szakmai tevékenység
A Jóga klub 1988-ban alakult. Az igazi fejlődés 1997-től jellemzi a csoportot. A tagok ekkor ismerkedtek meg a számukra új irányzattal, melyet Csendes Erzsébet kassai jógatanár mutatott be. Az Iyengari módszer a gyakorlatok pontos kivitelezésével éri el hatását.
Egerben és környékén a jógaklub keretében 21 csoport foglalkozik jógával. A csoportokban egy-egy foglalkozáson 15-20 fő vesz részt rendszeresen, egyeztetett tematika alapján, szakképzett oktatók vezetésével.
A klub a Magyar Jóga Társaság és a Bartakovics Béla Kulturális Egyesület tagja. Mesterek: Timcsák Géza, Sasvári Anita, Csendes Erzsébet

Információ: Varga Miklósné, 36/311-163; 70/561-0676, 

yogavargamarika@gmail.com
A jóga foglalkozásokról az egyesület honlapján lehet tájékozódni: www.egrijogaklub.hu
Bartakovics Béla Közösségi Ház, szerda 8.00 – 10.00 és szombat 10.00 – 12.00

Szükséges eszközök: szabadidőruha, 1 db pléd, 1 db jógaszőnyeg.
A jógagyakorlatok megkezdése előtt 3 órával célszerű étkezni!
A reggeli gyakorlatok előtt folyadék, vagy gyümölcs fogyasztható!
Hívnak és várnak mindenkit, aki egészsége érdekében tenni akar.
Jelentkezni és érdeklődni a helyszíneken lehet.

 

Foglalkozások rendje 2016 márciusától:

Egri Foglalkozásrend 2016. március