Egri Csillagok Népdalkör

Az Egri Csillagok Népdalkör 2017. évben ünnepelte megalakulásának 45. évfordulóját.

A népdalkör Eger-felnémeti viseletben énekel, ezzel népszerűsítik a méltóságteljes, de mégis egyszerű parasztpolgári öltözetet.

Az együttest 25 éve vezeti, és menedzseli Faludiné Molnár Gabriella, aki 35 éve foglalkozik gyűjtéssel, együttes vezetéssel. Kapcsolatot tartanak hagyományőrző szemléletű óvodákkal, iskolákkal. Főszervezői voltak és szeretnének lenni városi nagyrendezvényeknek, vagy közreműködni ezekben. Így beszámolhatnak róla, hogy szerveztük rendezett már önállóan városi szüreti felvonulásokat, farsangi fonák lakodalmast, „Házimuzsikáló” sorozatot, amelyben egy-egy témakört jártak körbe a művészet eszközeivel, a verstől a népdalon át az operáig.

Rendszeresen látogatják az idős otthonokat, hogy az Egerszalóki Tekergő Zenekar kíséretében vidámságot vigyenek a mindennapjaikba.

Jelentettek meg már önálló CD lemezt, amelyben az év jeles ünnepeihez kötődő népdalokat, népszokásokat örökítették meg. Együttes vezetőjük a csoport 40. évfordulójára jelentette meg Édesanyám rózsafája című, CD-t és DVD mellékletet is tartalmazó könyvét, amely 30 évi gyűjtőmunka eredménye. Rendszeresen részt vesznek a KÓTA, Magyar Kórusok Országos Szövetsége által szervezett országos minősítőkön.

EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
3300 Eger, Bartók Béla tér 6.
+36 36 517 555
info@ekmk.eu