A Csillag Táncstúdió 2008. év tavaszán alakult Eger városában.

Egyik alapítója és a Táncstúdió vezetője: Takácsné Csank Judit. További oktatóink:   Takács Dorottya és Kormos Dóra, mindhárman szakképzett táncpedagógusok vagyunk. Szívügyünk a mozgás és a tánc szeretetének tolmácsolása a növendékek felé.

Közel 50 fő a jelenlegi létszám, melyben a 4 évesektől egészen a felnőttekig minden korosztálynak tudunk lehetőséget biztosítani tánctanulásra.

Egy-egy csoportot életkor és tudásszint felmérése alapján állítunk össze. Mindenki az egyéniségéhez és előképzettségéhez legközelebb álló foglalkozásokon vehet részt, melyet hetente 2-3 alkalommal látogathat.

2009-től az EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház, mint befogadó intézmény biztosít helyet a Táncstúdió zavartalan és eredményes működéséhez, nyílt órák keretében bárki megtekinthet egy-egy foglalkozást.

Ide várjuk szeretettel az érdeklődő szülőket és gyerekeket.

 

 

 

S hogy milyen műfajokat kínál a Csillag Táncstúdió?

 

  • játékos mozgáselőkészítő ovisoknak,
  • táncgimnasztika,
  • modern tánc,
  • esztétikus testképzés,
  • karakter és színpadi táncok,
  • jazztechnikák, Art jazz,
  • klasszikus balett,
  • kortárs tánc

Foglalkozásainkra mindig nagy lelkesedéssel készülünk, bármilyen korosztályról legyen is szó.

Óráinkat a vidámság és életöröm hatja át, ezzel párhuzamosan természetesen elvárjuk a megfelelő tiszteletet és fegyelmet is egyaránt.
Szeretve tanítunk, nem célunk a szigorúság mindenekfelett. Hisszük, hogy így is lehet eredményesen együttműködni tanítványainkkal, akik egy-egy megfelelően kivitelezett mozdulattal, egy jól sikerült szerepléssel vagy csupán egy szívből jövő mosollyal örvendeztetnek meg minket cserébe a sok-sok tanításért és gondoskodásért.
Ezzel együtt tudatosan neveljük növendékeinket nemcsak gyakorlati, hanem elméleti szinten is. Így komplex művészeti képzésben részesülnek Táncstúdiónkban.
Nagy figyelmet fordítunk a tehetséges gyermekek felfedezésére és kiemelésére, lehetőséget biztosítunk bemutatkozásukra külön koreográfiákkal, szólótáncokkal.

Saját szervezésű programjaink:

– tanév eleji nyílt órák,
– Mikulás-váró ünnepi ajándékozó foglalkozások,
– féléves nyilvános bemutató órák csoportonként,
– óvodások farsangi jelmezes foglalkozása,
– év végi ünnepi gálaműsor az összes csoport részvételével,
– nyári művészeti tábor,
– nyár végi alapozó edzőtábor

A világversenyeken való – immáron rendszeres részvétel ugrásszerű fejlődés Táncstúdiónk életében. Köszönhető mindez a növendékek szorgalmas, kitartó munkájának, valamint tanáraink áldozatos, önzetlen felkészítésének.

A versenyeken elért kiváló helyezéseink és az óriási sikerrel megrendezett évzáró műsoraink méltán tükrözik, hogy színvonalas, eredményes minőségi munka folyik a Csillag Táncstúdióban.