Közösségi térként a Felsővárosban élő lakosok, civil szervezetek számára biztosít foglalkozások, klubok, tanácsadások, programok keretében találkozási, valamint informálódási lehetőséget.

Irodánk jelenleg egyik fontos bázisa a Felsővárosban zajló “Felsőváros Csillagai”- közösen a közösségért elnevezésű projektnek, melyben konzorciumi partnerek vagyunk. (Facebook)

Ennek keretében közösségszervező és – fejlesztő, identitásnövelő tevékenységeket végzünk állandó közösségek, jeles napi, ünnepi, ismeretterjesztő és szórakoztató rendezvénysorozatok, közösségi akciók keretében. Létrehoztuk az Információs Pontot, a Felsővárosi Kerekasztalt és kerékpározást népszerűsítő programokkal is megszólítjuk a felsővárosiakat. Nagy hangsúlyt fektetünk az együttműködésekre és a lakosság bevonására.

LISZI
EKMK LISZI
3300 Eger, Kallómalom u. 88.
+36 20 779 0372
Miklósvári Magdolna
miklosvari.magdolna@ekmk.eu

Nyitvatartás
Hétfő 8:30–16:30
Kedd 8:30–16:30
Szerda 8:30–16:30
Csütörtök 8:30–16:30
Péntek 8:30–16:30
Szombat zárva
Vasárnap zárva
EKMK LISZI

Bepillantás a rendezvényeinkbe

null
EKMK LISZI

Történet

null

A Forrás Alapítvány Eger 2013. novemberében indította el “FORRÁSPONT”- Közösségi bevonás, tervezés és cselekvés Felsőváros aktív állampolgárainak együttműködésével” című TÁMOP 5.5.4-13/2-2013-0045 számú pályázatát.
A projekt célja volt, hogy a Felsővárosban élők-különösen két együttműködő társasház lakói- tevékenyen részt vegyenek természeti és építészeti környezetük, közösségi kapcsolataik formálásában, az itt élők életminőségének javításában.

Ennek érdekében létrejött a Lakossági Információs és Szolgáltató Iroda, mely hiánypótló szerepet töltött be a Felsővárosban. Együttműködések, civil szerveződések, kulturális -közösségi programok, állandó közösségek bázisává vált.

2015-ben a projekt lezárultával Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata úgy döntött, hogy a LISZI Irodát az Egri Kulturális és Művészeti Központ telephelyeként működteti tovább, így biztosítva fenntartását és az eredményes közösségi tevékenység folytatását.