2021. május 28. – június 25. / EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep

Keresztutak I. kiállítás

A jelenkor üzenete

Egri kötődésű művészek munkáiból válogat az első alkalommal megrendezett Keresztutak című közös kiállítás, az EKMK Vitkovics Alkotóház és Művésztelep galériájában. A 14 alkotó különböző témájú, technikájú munkával mutatkozik be az Egri Kulturális és Művészeti Központ tárlatán.

Az időszakos tárlat alapgondolata az egri kötődés. A művészek mindannyian Egerben dolgoztak, működtek, tanultak, alkottak életük egy szakaszában, vagy egész munkásságuk a városhoz kötődik. Néhányan ma is itt élnek, tanítanak, s a város szellemiségét hordozó műveket hoznak létre.

Személyiségükből fakadóan eltérő módon látják környezetüket, valamennyien egyéni érzékenységgel reflektálnak a jelenkorra. A mai korhoz való viszony ad különleges hangsúlyt a különböző utakat járó művészek találkozójának, a Keresztutaknak.

A kiállításon nemcsak különféle témák, technikák és művészeti területek találkoznak, hanem korosztályok, sőt nemzeti identitások is.

Kiállító művészek:

Balázs Péter szobrászművész, Bugyi István József  grafikusművész, Ducsai Zoltán képzőművész, F. Balogh Erzsébet festőművész, Fejes Adrienn festőművész, Fekete Valér street art művész, Földi Péter  Kossuth- és Munkácsy-díjas festőművész, Határ Attila festőművész, Herczeg István grafikus- és festőművész, Horváth Dániel festőművész, Andreja Jovic grafikusművész, Kopasz Tamás Munkácsy-díjas festő-, szobrász- és grafikusművész, Rostás Bea Piros szobrászművész, Szurcsik József Munkácsy-díjas festő- és grafikusművész