2020. július 8. szerda 19:00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
Nyáresti koncertek – The Hangover Band

Idén is folytatódik a Nyáresti koncertek sorozat, a zenepavilon első fellépője az egri The Hangover Band.

Gyermekkori barátokból állt össze a 2013 óta létező blues-rock zenekar, mely az egri zenei élet kínálatának üde színfoltja. Zenéjükben fontos szerepet játszik a hegedű, mely a banda líraiságát, sokszor dögös hangját erősíti. 2019-ben Ozsvár Dóra személyében női hanggal bővült a zenekar. A csapat további tagjai: Bali Ádám ének, gitár, Bóta Tamás ritmusgitár, Sárvári Dávid basszusgitár, Bukta László hegedű, Bali Árpád dob.

2020. július 15. szerda 19:00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
Nyáresti koncertek – Cabaret Band

Vadonatúj lemezzel jelentkezik a Cabaret Band.

Az egri zenekar 2003-ban alakult egy kiskocsmában amolyan borozgatós estén, és azóta változatlan hangulatban játszik.

A frontember Halmos András az ének mellett fuvolázik, és a világon egyedülálló módon megszólaltatja a kazut. A zenekar további tagjai: File Sándor Pál dob, Kónya Csaba basszusgitár, Ollé Zoltán gitár. Új nóták, de a hangulat, hamisítatlan egri.

2020. július 22. szerda 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK–Gaál Gaszton

Gaál Gaszton zongoraművész, az egri zenei élet különleges színfoltja. Zongorajátékát az elmúlt évtizedekben a város számos rendezvényén hallhatta a közönség. Pályafutása során Európa több országában vendégszerepelt, legtöbbször Hollandiában. Munkásságát több zenei áramlat szintézise jellemzi: a klasszikus zenei tradíciók, a kortárs zene, a népzene, a popzene és a jazz. Elismerései között meg kell említeni az 1986-ban Katowicében, a nemzetközi jazz-improvizációs versenyen szerzett különdíjat.Napjainkban is gyakran hallható egy-egy kompozíciója a rádióban. 50. születésnapján a Magyar Rádió márványtermében lépett fel.A részvétel ingyenes!

2020. július 29. szerda 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK – PÓTKUPAK

Egri rocktörténet

Eger korábbi zenekarainak tagjai, valamint új arcok alkotják a régi-új formációt mely nevéhez híven, ma már klasszikusnak számító dalokat tűzött repertoárjára. Az egykori Pótkerék, a Kupak Tamás és a Sörnyitók zenei öröksége, valamint ma is aktuális feldolgozások új köntösben szólalnak meg, rocktörténeti kuriózumot kínálva a fiatalabb generáció számára is. A zenekar tagjai: Csathóné Fónagy Jázmin ének, Demeter Édua hegedű, Godó Gábor gitár, Szecskó József basszusgitár, Dorkó László dob. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 6. csütörtök 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK –
Back To Floyd

40 éves A FAL (The Wall)

Az „egri Pink Floyd”-ként is emlegetett zenekar trió felállásban eleleveníti fel a legendás Pink Floyd hang és vizuális élményt. A dob alapokat, fénytechnikát, vetítést és vezérlést is saját maguk készítik. A formáció a legmodernebb technikai megoldásokat alkalmazza a hangzás tiszta, részletes, változatos és dinamikus megjelenítése érdekében. Új műsorukkal a 40 éve megjelent The Wall album előtt tisztelegnek. Tagok: Kiss Norbert – gitárok, ének, basszusgitár, dobprogramozás, VJ vetítés, vezérlés; Kiss Richárd – szintetizátor, ének, sampling, fénytechnika, vezérlés; Juhász Tibor – elektromos/akusztikus gitár, basszusgitár. A részvétel ingyenes!

2020. augusztus 13. csütörtök 19.00 / Szmrecsányi Lajos Érsekkert – Zenepavilon
NYÁRESTI KONCERTEK
– Endless Project

A 2017-ben alakult Endless Project a kreatív energiáktól fűtött végtelen útkeresés manifesztációja. Alkotóelemei az Y-generáció néhol humoros, néhol kiábrándult, de mindenképp jóindulatú egyedei. Alapvető célkitűzésük a zenei határtalanság kitartó munkával és kísérletezéssel történő egységbe forrasztása. Szövegeikben törekednek az irodalmi igényességre, míg zenéjükben igyekeznek figyelmen kívül hagyni a műfaji korlátokat. Felfogásuk szerint szerzeményeik sohasem lehetnek túlontúl sokrétűek, hiszen ugyanaz az 5 ember játssza őket: Helli Niki ének, Kis Csaba gitár, Suha Tamás gitár, Czuczor Dániel gitár, Semperger Dávid dob.A részvétel ingyenes!