VERSeny 2020

Az Egri Kulturális és Művészeti Központ ebben a tanévben is versmondó versenyre hívta az általános és a középiskolás diákokat. A VERSeny célja, hogy a diákok megértsék és megszeressék a költészetet, hogy megtapasztalják hogyan születnek a szebbnél szebb versek, versfeldolgozások. A VERSeny-re, nem csak egri és környékbeli települések iskoláiból, hanem Hatvanból és Miskolcról is. A legtöbb nevezést az egri Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája nyújtotta be.

A járványhelyzet meghatározó tényező lett a mindennapi életünkben, ezért az EKMK munkatársai új technikai módszert alkalmaztak a VERSeny sikeres megvalósítása érdekében. Az ősszel megjelent felhívásra a jelentkezők otthoni vagy iskolai környezetben saját maguk rögzítették a versenyszámokról készült videókat, melyeket online küldtek el a szervezőknek. A zsűri az elektronikusan beérkezett pályamunkákat vers, mese, slam poetry és zenei kísérettel előadott vers kategóriában értékelte.

Rendhagyó módon az az egri diákoknak az EKMK mikulása szállította ki az okleveleket és az emléklapokat, és természetesen a mikulás csomag sem hiányozhatott az elismerések mellől.

NKA