Andante Kamarakórus

Az Andante Kamarakórust az egykori Egri Dalkör utódjaként, az 1990-es években továbbműködő Agria Vegyeskar vezetője Király Katalin és a kórusból kivált tagok alapították 2003-ban. Korai sikereket mondhat magáénak, már 2003-ban a KÓTA országos minősítő hangversenyén “Fesztiválkórus” címet, 2004-ben “Nívó-díjat” kapott. Az Éneklő Magyarország Kórusfesztiválon 2005-ben “Hangversenykórus” minősítést, az azt követő hosszú időszak elteltével 2016-ban pedig “Arany dicsérettel” minősítést ért el.

A kórusnak számtalan fellépése volt, koncerteket adott, jótékonysági eseményeken vett részt. Több külföldi és hazai kórussal alakított ki kapcsolatot, melynek keretében volt lehetősége a szomszédos országokban vendégszerepelni és hazánk távolabbi városaiban is énekelni.

A kórusnak több karnagya is volt, Réz Lóránd, Korepta Katalin, majd 2016-tól Karnizsné Hócza Zsuzsanna vette át az irányítást. 23 fő a kamarakórus tagjainak létszáma. A vegyeskari formációban megtalálható a 28 – 67 éves korig tartó korosztály. A közös éneklés iránti szeretet és a közönség előtt való folyamatos megmérettetés inspirálja az amatőr csapatot abban, hogy szakmailag egyre nagyobb sikereket érjenek el.

EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Ház
3300 Eger, Bartók Béla tér 6.
+36 36 517 555
info@ekmk.eu