2020. október 8-10. / EKMK Bartakovics Béla Közösségi Ház

Maratoni Folkhétvége

 

Egyszálének – Palya Bea szóló koncertje

Palya Bea Artisjus-díjas, Fonogram-díjas, Príma-díjas énekesnő, a Magyar Köztársasági Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett előadóművész. Éneklésének alapját a magyar népzene adja, emellett foglalkozik bolgár, cigány, perzsa, indiai, szefárd zenével is. A világzene és a jazz műfaja is közel áll hozzá.

 

Október 9. péntek              

„Velünk Élő Népművészet” – a Heves Megyei Népművészeti Egyesület alkotói kiállításának megnyitója

Az Egyesület egri tagjai okán bekerült az Egri Települési Értéktárba „Eger élő népművészete” címmel. Alkotásaik, tradicionális és újraalkotott tárgyaik kulturális örökségünk értékes és megbecsült darabjai. A kiállításon a fafaragástól a hímzésig, az ékszertől a bútordarabig, a játéktárgyaktól a viseletdarabokig gyönyörködhetünk a szebbnél-szebb alkotásokban.

 

„Tehetségeink” – Gálaműsor

Helyi kötődésű népzenészek és néptáncosok szerkesztett műsora

Magyar Táncház

 

Szabó Balázs Bandája Koncert

A magyar népzenét a könnyűzene különböző válfajaival és gyakran klasszikus zenei hangszereléssel ötvöző Szabó Balázs Bandája nehezen sorolható valamely stílus égisze alá, ha valami közelebbit mégis mondanánk róla, akkor a „funky népzene”, „blues-os folk rock” vagy „pop-os világzene” jelzőkkel illetnénk.

Magyar Táncház

 

Október 10. szombat             

„Körforgás” – Szalóki Ági Gyermekkoncertje

Szalóki Ági nyitott zenész, aki inspirációt elsősorban a tradicionális zenéből és a magyar költészetből merít.  Többszörös Fonogram-díjas, Artisjus előadói díjas, Príma díjas, Liszt Ferenc-díjas előadóművész. Családi koncertjén az elhangzó dalokat a Körforgás c. lemez dalaiból, a Cipity Lőrinc és Gingalló dalaiból, és a Téli-nyári labodából válogatja.

 

Aprók Báljaszüreti családi mulatság a Tekergő zenekarral

Őszi népszokások, dalok, játékok kicsiknek és nagyoknak

 

Besh o droM jubileumi koncert

Idén 20 éves jubileumát ünnepli a zenekar. Nevük mára egyet jelent a fékevesztett ritmus és dallamkavalkáddal, virtuózitással kezelt hangszerekkel, garantáltan jókedvre derülő, táncra perdülő közönséggel. A Besh o droM zenekar a magyar népzene mellett a délszláv-és a cigányfolklór, a közel-keleti zene, a kortárs tánczene hangulatait is ötvözi. Hihetetlen lendület jellemzi a produkciójukat, nem véletlenül lettek nagyon rövid idő alatt a hazai és a nemzetközi szintér egyik legismertebb és legkeresettebb világzenei együttese.

 

Moldvai Táncház / Pásztorhóra Zenekar

A zenekar azért alakult 2014 nyarán, hogy a talpad alá húzza a ropogós táncmuzsikát. Táncházaikban olyan erősen sodor a lendület, hogy magával ragad! Dinamikus, fiatalos, energikus, pörgős, katartikus zenével vár rád a PásztorHóra Urban Csángó Folk Band!

 

Bohemian Betyars koncert

A BohemianBetyars 2009-ben alakult. Az önmagukat speed-folkfreak-punknak nevező együttes zenéje egy új, izgalmas keverékké állt össze: a zúzós punkot, pattogó skát, sodró pszichedéliát vagy éppen a melodikus témáikat fűszerezték magyar, balkáni és cigány dallamokkal. 2016-ban a BohemianBetyars nyerte meg a Nagy-Szín-Pad című „tehetségmutató” versenyt. Az RTL Klub Farm tévésorozata főcímdalának a Megjöttek a fiúk (Stone Soup, 2012) című számukat választotta, a Drága örökösök tévésorozat főcímdalát is ők játsszák (Majd’ meghalok / Csavargó, 2017).

 

Moldvai Táncház