A kézmosás fontosságáról

A mai rohanó világban egyre jobban megfeledkezünk a kézmosásról, pedig általa számos betegség megelőzhető lenne. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a legutóbb megjelent programjában hangsúlyozza, hogy nem elég csak egy útmutató megfogalmazása.

A hozzáállás javításához sokoldalú megközelítés szükséges.
Az iskolaszínházi keretek egy egészen újfajta kommunikációs utat jelenthetnek. Az előadás közvetlen hangvétele, a fiatalok világából vett helyzetek, a humor és a zene, olyan kapcsolódási pontokat teremthetnek, mely az alkotók szándéka szerint egy nyíltabb párbeszédet generálhat az előadás után történő szakember vezette feldolgozó beszélgetésben. Az előadás a kézmosás higiéniai szerepének hangsúlyozása mellett, olyan témákat is érint, mint kórokozóktól való fóbia és egyéb fóbiák, a mértékletesség/mértéktartás kettőssége, az emberi érintkezések (fizikai és lelki aspektusainak) különböző megnyilvánulásai.

Szereplők: Katona László, Molnár Gusztáv

Rendező: Scherer Péter

Dramaturg: Gyulai Eszter

Korosztály
általános iskolai (felsős) és középiskolai korosztály
Időtartam
60 perc szünet nélkül + 60 perc feldolgozó foglalkozás
Helyszín
EKMK Forrás Gyermek és Ifjúsági Központ, illetve igény szerint az érdeklődő iskola erre megfelelő termében. Ideális nézőszám 60-80 fő, maximum 100 fő.
Részvételi díj
500 Ft/fő
Produkció
A Nézőművészeti Kft. és a Budaörsi Latinovits Színház közös előadása
A kézmosás fontosságáról
dramapedagogia@ekmk.eu