Az Egri Kulturális és Művészeti Központ 2018 szeptemberétől kezdte meg a gyermek- és ifjúsági korosztályt célzó, színházi nevelési és drámapedagógiai foglalkozásait. A foglalkozások fókuszában olyan érvényes problémákat, kérdéseket, témákat igyekeztünk körül-járásra felkínálni, amelyek a fiatalok számára is érdekesek lehetnek. Az interaktív foglalkozások számát 2019-ben kibővítettük, és még több különleges előadást kínálunk fel az oktatási és nevelési intézményeknek.

A kulturális, közművelődési intézmények, képesek olyan célok elérésére, melyekre az oktatási intézményrendszer nem vállalkozhat. A művészetpedagógiai programok segítik a közoktatási rendszer hatékonyságának javítását az iskolai igényekhez, tantervekhez illeszkedő kompetenciafejlesztő programsorozatokkal, ilyenek az EKMK által szervezett drámapedagógiai és színházi nevelési foglalkozások.

A gyáva
Drámapedagógiai foglalkozások

A drámapedagógiai foglalkozások a személyiség formálásának és a közösség erősítésének hatékony eszközei, kreativitásra nyitottságra ösztönöznek és fejlesztik a közösséggel való együttműködő képességét.

A színházi nevelés egyedülálló művészetpedagógiai módszer. Ez a módszer olyan életre szóló élményben részesíti a fiatalokat, amely az őket körülvevő világ megértésére és az ahhoz való viszonyuk kialakítására ösztönzi őket. Olyan új nézőpontok nyílnak meg a résztvevők számára, amelyek lehetővé teszik, hogy önmagukkal, környezetükkel és a társadalommal is egyensúlyba kerüljenek, ezáltal képesek legyenek egymást segíteni, konfliktusaikat kezelni.

Kérem, tekintsék meg ajánlatunkat, amelyben a különböző korosztályoknak szóló, aktuális – témákat feldolgozó színházi nevelési foglalkozások közül választhatnak.

Elérhető foglalkozások

null
dramapedagogia@ekmk.eu